Anna Lewandowska jest nie tylko utalentowaną sportsmenką, trenerką i specjalistką od spraw żywienia, ale też prężnie działającą bizneswoman. Ania jest prezesem marki Foods by Ann, która tworzy zdrowe produkty, a także jest wpółwłaścicielką firmy odzieżowej Baby by Ann, firmy Healthy Center by Ann oraz marki Foods by Ann.

Prowadzi też bloga Healthy Plan by Ann oraz jest współtwórczynią aplikacji Diet&Training by Ann. Ostatnio żona Roberta Lewandowskiego wpadła na pomysł, by zainwestować w nowy biznes. Czym się będzie zajmować?

Anna Lewandowska otwiera nowy biznes związany z warzywami

Anna Lewandowska postanowiła rozszerzyć swoją działalność o nowy biznes. Jej catering SuperMenu rozpoczyna inwestycję w szklarnie, w których będą uprawianie ekologiczne zioła i warzywa, które oczywiście trafią później do jej menu.

W wywiadzie dla portalu horecatrends.pl Lewandowska przyznała, że jest dumna z tego, że jej firma weszła na nowy etap rozwoju:

Zobacz także:

Od samego początku, pracując z moim zespołem nad stworzeniem cateringu SuperMenu, postawiliśmy sobie jasny cel - kreowanie zdrowych nawyków żywieniowych klientów. Poprzez dostarczanie pełnowartościowych i zbilansowanych posiłków, edukację na temat zasad zdrowego odżywiania, zwracanie uwagi na regularność w ich spożywaniu oraz aktywność fizyczną. Wyeliminowaliśmy biały cukier, pszenicę i surowe mleko ze wszystkich planów żywieniowych. Wszystkie nasze założenia udało się wcielić w życie, więc teraz czas na kolejny etap rozwoju. Uprawę ekologicznych ziół i warzyw. Będą one wykorzystywane do produkcji dań SuperMenu. Jestem niezwykle dumna z tego projektu i cieszę się, że wyznaczamy nowe standardy w branży - mówi Anna Lewandowska.

O nowym biznesie Ani wypowiedział się również prezes zarządu SuperMenu by Anna Lewandowska, Jacek Domasat:

Rynek usług i produktów ewoluuje wraz z rosnącą świadomością konsumentów. Styl życia Polaków się zmienił, a postawy prozdrowotne, które są wynikiem m.in. pandemii, są coraz bardziej widoczne. Ekologiczne uprawy ziół oraz warzyw są kontynuacją naszych założeń. Celem SuperMenu jest zmiana myślenia i podejścia do odżywiania poprzez dostarczenie posiłków, które pomogą nie tylko poprawić sylwetkę i samopoczucie, ale przede wszystkim pozwolą na wyrobienie zdrowych nawyków żywieniowych na lata. Obserwując rynek na przełomie ostatniego roku utwierdziliśmy się w przekonaniu, że były to właściwe decyzje, które odpowiadają na zmieniające się potrzeby konsumentów - powiedział Jacek Domasat.

Czy Ania odnajdzie się w uprawianiu ekologicznych ziół i warzyw? Będziecie kupować jej produkty?

Źródło: horecatrends.pl