Ania Bardowska podzieliła się przepisem na szarlotkę. Niestety, zapomniała o 1 ważnym składniku
Instagram/AniaBardowska/AdobeStock
Newsy

Ania Bardowska podzieliła się przepisem na szarlotkę z bezą. Zapomniała o 1 ważnym składniku

Piekliście już w tym roku szarlotkę? Sprawdźcie przepis na przepyszną szarlotkę od Ani Bardowskiej.

Ania Bardowska zyskała ogromną popularność dzięki programowi „Rolnik szuka żony”. Podczas udziału w show nie tylko pokonała dokuczającą jej od lat nieśmiałość, ale również poznała miłość swojego życia – rolnika Grzegorza Bardowskiego, z którym doczekała się dwójki dzieci – syna Janka i córki Liwii.

Od ich udziału w programie minęło już 5 lat, ale para wciąż nie daje o sobie zapomnieć i jest w stałym kontakcie ze swoimi fanami. W ostatnim czasie Ania zyskała dużą popularność jako świetna kucharka i pani domu. Bardowska regularnie publikuje na swoim profilu na Instagramie oraz na kanale na YouTube, szczegóły ze swojego życia oraz przepisy na różne smaczne potrawy. Ostatnio podzieliła się przepisem na smakowitą szarlotkę z  bezą. Jak ją przygotowuje.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Przepis na szarlotkę Ani Bardowskiej

Sezon na pieczenie szarlotek uważamy za rozpoczęty. Przepisem na to pyszne ciasto podzieliła się ostatnio Ania Bardowska. 

Składniki:

  • kilka jabłek,
  • 450 gramów mąki pszennej,
  • 1 jajko,
  • 125 gramów masła,
  • 1 łyżka śmietany 18%,
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 100 gramów cukru pudru.

Składniki na bezę:

  • 6 jajek,
  • szczypta soli,
  • 250 gr drobnego cukru,
  • pół łyżeczki octu.
Zobacz także
Jabłka na szarlotkę z przepisu siostry Anastazji. Doskonale też pasują do naleśników i deserów

Jabłka na szarlotkę z przepisu siostry Anastazji. Doskonale też pasują do naleśników i deserów

Wilgotna babka cytrynowa z przepisu Meghan Markle. Była księżna dodaje do niej sekretny składnik

Wilgotna babka cytrynowa z przepisu Meghan Markle. Była księżna dodaje do niej sekretny składnik

Przygotowanie:

  1. Jabłka ścieramy na grubych oczkach. Jeśli są kwaśne to dodajemy cukru do smaku i odrobinę cynamonu.
  2. Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy.
  3. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 15 minut.
  4. Następnie rozwałkowujemy ciasto na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Robimy bezę. Białka z 6 jaj ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę.
  6. Następnie powoli, po łyżce, dodajemy drobny cukier (razem 250 gramów).
  7. Na koniec dodajemy pół łyżeczki octu.
  8. Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na 45 minut.

Ania Bardowska podzieliła się przepisem na szarlotkę. Niestety, zapomniała o 1 ważnym składniku
Instagram/AniaBardowska

Sama sobie wytknęła błąd

Kiedy Ania wstawiła już ciasto do piekarnika, przypomniała sobie, że popełniła kluczowy błąd. Chodzi o to, że nie dodała do spodu 100 gramów cukru pudru. Mimo to ciasto ponoć wyszło genialnie.

Przetestujecie jej przepis na szarlotkę?

Źródło: Instagram.pl

Przepis Ani Bardowskiej z „Rolnika…” na zalewę do cukinii: „Przepisy babci Teni są najlepsze”
Instagram/Ania Bardwoska/Adobe Stock
Newsy
Przepis Ani Bardowskiej z „Rolnika…” na zalewę do cukinii: „Przepisy babci Teni są najlepsze”
Planujecie zrobić przetwory z cukinii? Mamy dla was przepis na słodką zalewę od Ani Bardowskiej z programu „Rolnik szuka żony”. Przetestujecie go?

Ania Bardowska zyskała ogromną popularność dzięki programowi  „Rolnik szuka żony" . W show nie tylko udało jej się pokonać nieśmiałość, ale także znaleźć wielką miłość. Jej wybranek Grzegorz Bardowski od samego początku wiedział, że Ania jest „tą jedyną". Para jest dziś małżeństwem, zbudowała dom i doczekała się dwójki dzieci. Od udziału w 2. edycji show „Rolnik szuka żony", popularność Bardowskich nie słabnie. Dowodem na to jest chociażby fakt, że tylko na Instagramie obserwuje ich ponad 220 tysięcy osób a liczba ta stale rośnie. Ania jest bardzo aktywna w mediach społecznościowych, w których czuje się, jak ryba w wodzie. Celebrytka regularnie wrzuca do sieci zdjęcia ukazujące jej najbliższych, pokazuje jak gotuje a także relacjonuje chwile z codziennego życia. Ostatnio podzieliła się ze swoimi obserwatorami przepisem na bardzo słodką zalewę do cukinii , który dostała od swojej ukochanej babci Teni. Jesteście ciekawi, jak ją przygotowuje? Ania Bardowska opublikowała przepis na zalewę z cukinii Ania Bardowska już nie raz dała się poznać jako osoba, która uwielbia gotowanie. Na jej Instagramie aż roi się od wielu jej smakowitych przepisów. Ostatnio Ania  postawiła na to co późnym latem tygrysy lubią najbardziej. Czyli słoiczki na zimę. Bardowska pokazała fanom samodzielnie przygotowane przetwory.  Czy to już za późno na post z przepisem na zalewę do ogórków i cukinii? Dajcie znać czy jeszcze działacie w tym temacie czy już po robocie? Przesuńcie na kolejne zdjęcia... Tam jest cała tajna receptura. Przepisy babci Teni są najlepsze - napisała pod postem Ania.         Wyświetl ten post na Instagramie.  ...

Ania Bardowska pokazała samodzielnie upieczone jagodzianki. „Chociaż idealne (z wyglądu) nie wyszły”
Instagram/AniaBardowska
Newsy
Ania Bardowska pokazała samodzielnie upieczone jagodzianki: „Chociaż idealne (z wyglądu) nie wyszły”
Ania Bardowska podzieliła się kolejnym ciekawym przepisem. Co powiecie na pyszne, domowe jagodzianki?

Ania Bardowska podzieliła się ostatnio przepisem na zalewę do cukinii . Teraz pochwaliła się samodzielnie upieczonymi jagodziankami . Coś jednak poszło nie tak, bo gwiazda programu „Rolnik szuka żony” twierdzi, że jej bułeczki tylko z zewnątrz wyglądają dobrze, ale w smaku już takie nie są. Czy aby nieco nie przesadza? Kim jest Ania Bardowska? Ania Bardowska zyskała ogromną popularność dzięki programowi „Rolnik szuka żony". W show udało jej się znaleźć swoją wielką miłość. Jej wybranek - Grzegorz Bardowski - od samego początku wiedział, że Ania jest „tą jedyną". Para jest dziś małżeństwem, zbudowała dom i doczekała się dwójki dzieci. Ania i Grzegorz byli bohaterami 2. edycji show „Rolnik szuka żony". Mimo iż od tego czasu minęło już kilka lat, popularność Bardowskich nie słabnie. Dowodem na to jest chociażby fakt, że tylko na Instagramie obserwuje ich ponad 220 tysięcy osób a liczba ta stale rośnie. Znana z programu „Rolnik szuka żony” Ania Bardowska, bardzo chętnie dzieli się na swoich profilach w mediach społecznościowych, różnymi potrawami. Ostatnio Ania pokazała samodzielnie upieczone jagodzianki. Bułeczki wyglądają z zewnątrz znakomicie. Niestety, celebrytka twierdzi, że kompletnie jej nie wyszły. Co poszło nie tak?         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez Ania Bardowska (@ania.bardowska) Lubicie jagodzianki? Kilka dni temu zrobiłam je dopiero pierwszy raz w życiu. Domownikom posmakowały, więc się nie zniechęciło, chociaż dobre (ze względu) nie wyszły - napisała...

Ania Bardowska z „Rolnik szuka żony” zdradziła przepis na deser. Wygląda obłędnie
ania.bardowska/Instagram
Newsy
Ania Bardowska z „Rolnik szuka żony” zdradziła przepis na deser. Wygląda obłędnie
Uczestniczka programu „Rolnik szuka żony”, podzieliła się zdjęciem smakowitego deseru i podała swój sposób na to, jak go przygotować. Wygląda pysznie!

Znana z programu „Rolnik szuka żony” Ania Bardowska, regularnie dzieli się na swoich profilach w mediach społecznościowych, różnymi przygotowanymi przez siebie potrawami. Ostatnio pokazała zdjęcie smacznego deseru, który jest banalnie prosty w przygotowaniu. Sprawdźcie! Historia jak z bajki Widzowie programu „Rolnik szuka żony” poznali Anię Bardowską kilka lat temu, gdy jako jedna z uczestniczek drugiej edycji, poznała Grzegorza Bardowskiego i natychmiast się zakochała z wzajemnością! W 2016 roku Bardowscy wzięli ślub i do dziś są szczęśliwą parą. Wspólnie wychowują dwójkę dzieci: pięcioletniego Janka oraz dwuletnią Liwię. Po pięciu latach bycia razem, para zaczęła budować dom, a o postępach prac Ania cały czas informuje swoich fanów na profilu na Instagramie: To jedne z pierwszych zdjęć na naszej budowie. Do stalowej rocznicy nam jeszcze trochę brakuje, ta przypada na 11 rok po ślubie, ale jedno jest pewne nasz dom ma już solidny fundament. Trochę ciężkiego sprzętu, piachu, stali, rur- nie sądziłam, że tak to może cieszyć 😊. Ale ten etap już za nami.         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez Ania Bardowska (@ania.bardowska) Przepis na błyskawiczny deser Ani Bardowskiej Ania regularnie publikuje na swoim profilu na Instagramie oraz na kanale na YouTube, szczegóły ze swojego życia oraz przepisy na smaczne potrawy. Ostatnio pokazała zdjęcie pysznego deseru, który podobno robi się bardzo szybko i jest banalnie prosty do wykonania. Podłużne biszkopty przekładane słodkim kremem z dodatkiem...

pani walewska
Gotujmy.pl/akrobatka2
Newsy
Pani Walewska: efektowne ciasto, które na wszystkich robi wrażenie
Przepyszne kruche blaty z dżemem i bezą przełożone maślano-budyniowym kremem... Każdy będzie chciał drugi kawałek!

Pani Walewska to ciasto, które wiele osób może kojarzyć pod drugą nazwą. Pychotka, bo tak właśnie jest nazywane, to nic innego jak warstwowe ciasto przełożone dżemem i masą maślano-budyniową. Zwieńczeniem jest lekka jak obłoczek bezowa pianka, którą można udekorować płatkami migdałowymi. Wbrew pozorom nie jest to czaso- i pracochłonne ciasto. Warto zaserwować je gościom, na których z pewnością zrobi ogromne wrażenie. Pani Walewska prezentuje się niezwykle pięknie, a do tego smakuje niebiańsko.  Przepis na ciasto Pani Walewska (Pychotka) Składniki na kruche ciasto 220 g zimnego masła Pół kg mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1-2 łyżki kwaśnej śmietany 18 % 6 żółtek Pół szklanki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego Składniki na bezę 6 białek w temperaturze pokojowej 1,5 szklanki cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Składniki na krem maślano-budyniowy Pół litra mleka 2 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 czubate łyżki mąki pszennej 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka Kostka masła w temperaturze pokojowej Dodatkowo Słoik dżemy z czarnej porzeczki lub powideł śliwkowych Opcjonalnie: płatki migdałowe Przygotowanie Składniki na ciasto dokładnie zagnieść, uformować w kulę, przeciąć na pół i każdą połówkę zawinąć w folię. Włożyć do lodówki na godzinę (lub do zamrażarki na 30 minut, jeśli chcemy przyśpieszyć cały proces). Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Następnie przesiać mąkę ziemniaczaną i delikatnie wymieszać z pianą, najlepiej trzepaczką. Dwie prostokątne formy 25x35cm wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto rozwałkować i przełożyć do...