
Aneta Kręglicka to bardzo znana polska modelka, która zdobyła tytuł Miss Świata w 1989 roku. Od lat niezmiennie zachwyca swoją urodą i szczupłą sylwetką. Okazuje się, że Aneta Kręglicka nigdy nie była na restrykcyjnej diecie. Ma dokładnie opracowaną rutynę żywieniową, która pozwala jej jeść wiele produktów spożywczych, które większość z was uznałaby za tuczące.
Kariera Anety Kręglickiej
Aneta Kręglicka urodziła się w 1965 roku i pochodzi ze Szczecina. Jest jedynaczką. Gdy miała 12 lat przeprowadziła się wraz z rodzicami do Gdańska. Aneta Kręglicka już od wczesnych lat podróżowała za granicę. Przed matura wyjechała na kilka miesięcy do Londynu, później mieszkała też we Florencji, gdzie pracowała w hotelu i uczyła się języka włoskiego.
W lipcu 1989 roku Aneta Kręglicka zdobyła tytuł Miss Polonia, a w listopadzie tego samego roku została okrzykniętą Miss Świata na gali w Hongkongu. Aneta Kręglicka otrzymała wtedy nawet propozycję reprezentowania Polski na konkursie Eurowizji, ale nie skorzystała z tj oferty.
Aneta Kręglicka spełnia się także w biznesie. Założyła swoją fundację Kręglicka Foundation, która propagowała zdrowy tryb życia. Modelka ma na koncie także prowadzenie agencji reklamowej PR oraz współtworzenie filmów.
Sekret diety Anety Kręglickiej
Modelka ma już 56 lat, a w dalszym ciągu dosłownie zachwyca swoja urodą. Co jakiś czas pokazuje się na Instagramie i za każdym razem zbiera wiele komplementów.
Aneta Kręglicka zaznacza, że nigdy nie miała problemów z utrzymaniem wagi. Nie ogranicza ona wcale rygorystycznie swoich posiłków.
Nigdy nie miałam problemów z wagą, a naprawdę nie jem mało – odpowiedziała Aneta jednej z fanek dopytujących się o jej sekrety
Modelka i celebrytka utrzymuje piękną sylwetkę także dzięki ćwiczeniom. Jej treningi mają miejsce średnio 4 razy w tygodniu. Aneta Kręglicka bardzo dba jednak o to, żeby jej styl życia był zdrowy.
Dieta Anety Kręglickiej
Znamy też kilka szczegółów dotyczących diety Anety Kręglickiej. Znana modelka zaczyna często dzień od ciepłej wody z cytryną i imbirem.
Na śniadanie modelka jada zazwyczaj dużą miskę płatków owsianych z owocami i przyprawami. Aneta wzbogaca owsiankę o orzechy, suszone śliwki i jogurt naturalny. Często w jej menu pojawiają się jaja i sery. Burrata, czyli typ mozzarelli jest jej ulubionym przysmakiem.
Na obiad gwiazda jada najczęściej warzywa w różnej formie, zdrowe ziarna i ryby.
Unikam mięsa i makaronów, ale uwielbiam pizzę, burratę i sushi. Kolacji nie jadam, czasami pieczone jabłko lub owoc, nie za późno. Popijam czerwone wino - lampkę. To z grubsza moje menu – podsumowuje modelka