Agnieszka Kotońska dieta przepis
Instagram/agnieszkakotonska
Newsy

Agnieszka Kotońska schudła aż 30 kg. Zdradziła przepis na obiad, którym się zajada. Jest banalnie prosty

Agnieszka Kotońska od lat występuje w popularnym programie „Googlebox. Przed telewizorem” emitowanym na antenie TTV. W ostatnim czasie celebrytka przeszła spektakularną metamorfozę – schudła aż 30 kilogramów. Gwiazda postanowiła zdradzić szczegóły swojej przemiany.
Weronika Kępa
styczeń 25, 2021

Googlebox to inspirowany brytyjskim formatem program typu reality show. Rolą występujących w nim osób, jest komentowanie wybranego przez produkcję filmu czy też serialu w domowych warunkach – z własnej kanapy. Jedną z wieloletnich uczestniczek programu jest Agnieszka Kotońska, która w ostatnim czasie przeszła spektakularną metamorfozę.

Kotlety schabowe bez bułki tartej

Niezwykła przemiana Agnieszki Kotońskiej

Przed przemianą gwiazda ważyła aż 104 kilogramy! Dzisiaj jest lżejsza aż o 30 kilogramy i widać, że bardzo dobrze czuje się w nowym ciele. Na jej Instagramie nie brakuje bowiem zdjęć odsłaniających zgrabną sylwetkę Kotońskiej. Celebrytka zaczęła nawet dzielić się ze swoimi fanami fotografiami w bikini. Na nich najlepiej widać, jak bardzo zmieniła swoje życie.

43-latka przyznaje, że początki nie należały do łatwych. W końcu zamiana chipsów i coli na warzywa, ryby i nabiał, stanowiła niemałe wyzwanie. Do tego kobieta zaczęła chodzić na siłownię – odwiedza ją aż 5 razy w tygodniu. W jednym z wywiadów zdradziła, po jaki posiłek sięga najczęściej. Okazuje się, że jest to kurczak z warzywami na parze.

Przepis na kurczaka z warzywami na parze

Będziecie potrzebować:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 4 ząbków czosnku
  • Warzyw: marchewek, kalafiora, brokułu
  • Przypraw: soli, pieprzu i curry

Przygotowanie:

  1. Piersi z kurczaka opłuczcie pod bieżącą wodą, osuszcie przy pomocy ręcznika papierowego, a następnie pokrójcie na niewielkie kawałki i umieśćcie w misce.
  2. Tak przygotowane mięso oprószcie solą, pieprzem oraz curry, dodajcie do niego również przeciśnięty przez praskę czosnek. 
  3. Całość dokładnie wymieszajcie przy pomocy dłoni, i umieśćcie w garnku z dziurami, przystosowanym do gotowania na parze. Naczynie ustawcie na drugim garnku wypełnionym 2 szklankami wrzącej wody, i przykryjcie pokrywką. 
  4. Mięso gotujcie przez ok. 15 minut lub do momentu, w którym się zetnie. 
  5. Po upływie tego czasu do kurczaka dodajcie pokrojoną w talarki marchewkę, podzielony na różyczki brokuł oraz kalafior. Całość gotujcie pod pokrywką przez kolejne ok. 15 minut. Po upływie tego czasu warzywa zdążą dojść, ale nie rozgotują się. Będą idealnie chrupiące. 
  6. Na koniec doprawcie potrawę solą i pieprzem.

Smacznego!

Komentarze