Agnieszka Kotońska dieta przepis
Instagram/agnieszkakotonska
Newsy

Agnieszka Kotońska schudła aż 30 kg. Zdradziła przepis na obiad, którym się zajada. Jest banalnie prosty

Agnieszka Kotońska od lat występuje w popularnym programie „Googlebox. Przed telewizorem” emitowanym na antenie TTV. W ostatnim czasie celebrytka przeszła spektakularną metamorfozę – schudła aż 30 kilogramów. Gwiazda postanowiła zdradzić szczegóły swojej przemiany.

„Googlebox" to inspirowany brytyjskim formatem program typu reality show. Rolą występujących w nim osób, jest komentowanie wybranego przez produkcję filmu czy też serialu w domowych warunkach – z własnej kanapy. Jedną z wieloletnich uczestniczek programu jest Agnieszka Kotońska, która w ostatnim czasie przeszła spektakularną metamorfozę.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Niezwykła przemiana Agnieszki Kotońskiej

Przed przemianą gwiazda ważyła aż 104 kilogramy! Dzisiaj jest lżejsza aż o 30 kilogramy i widać, że bardzo dobrze czuje się w nowym ciele. Na jej Instagramie nie brakuje bowiem zdjęć odsłaniających zgrabną sylwetkę Kotońskiej. Celebrytka zaczęła nawet dzielić się ze swoimi fanami fotografiami w bikini. Na nich najlepiej widać, jak bardzo zmieniła swoje życie.

43-latka przyznaje, że początki nie należały do łatwych. W końcu zamiana chipsów i coli na warzywa, ryby i nabiał, stanowiła niemałe wyzwanie. Do tego kobieta zaczęła chodzić na siłownię – odwiedza ją aż 5 razy w tygodniu. W jednym z wywiadów zdradziła, po jaki posiłek sięga najczęściej. Okazuje się, że jest to kurczak z warzywami na parze.

Przepis na kurczaka z warzywami na parze

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 4 ząbków czosnku
  • Warzyw: marchewek, kalafiora, brokułu
  • Przypraw: soli, pieprzu i curry
Zobacz także
Robert Kudelski schudł jeszcze bardziej

Robert Kudelski dalej chudnie! Aktor „Na Wspólnej" stracił kolejne 10 kg

Marta Manowska przeszła metamorfozę

Marta Manowska prezentuje efekty treningów Chodakowskiej. Fanki zachwycone

Przygotowanie:

  1. Piersi z kurczaka opłuczcie pod bieżącą wodą, osuszcie przy pomocy ręcznika papierowego, a następnie pokrójcie na niewielkie kawałki i umieśćcie w misce.
  2. Tak przygotowane mięso oprószcie solą, pieprzem oraz curry, dodajcie do niego również przeciśnięty przez praskę czosnek. 
  3. Całość dokładnie wymieszajcie przy pomocy dłoni i umieśćcie w garnku z dziurami, przystosowanym do gotowania na parze. Naczynie ustawcie na drugim garnku wypełnionym 2 szklankami wrzącej wody i przykryjcie pokrywką. 
  4. Mięso gotujcie przez ok. 15 minut lub do momentu, w którym się zetnie. 
  5. Po upływie tego czasu do kurczaka dodajcie pokrojoną w talarki marchewkę, podzielony na różyczki brokuł oraz kalafior. Całość gotujcie pod pokrywką przez kolejne ok. 15 minut. Po upływie tego czasu warzywa zdążą dojść, ale nie rozgotują się. Będą idealnie chrupiące. 
  6. Na koniec doprawcie potrawę solą i pieprzem.

Smacznego!

Źródło: gotujmy.pl, Instagram

rosół
Adobe Stock
Newsy
Niesamowity trik na to, żeby rosół był jeszcze bardziej esencjonalny. Koniecznie dodajcie to do opalonej cebuli
Niedziela bez rosołu to dzień stracony. Aby zupa była naprawdę esencjonalna warto do niej dodać opaloną cebulę z dodatkiem… goździków.

Esencjonalny i aromatyczny rosół to podstawa udanego obiadu. Wiele osób zastanawia się czym wzbogacić tę tradycyjną, polską zupę, aby smakowała jak najlepiej. Okazuje się, że wystarczy wbić kilka goździków w opaloną wcześniej cebulę. Zaufajcie nam, dzięki temu rosół wyjdzie naprawdę nieziemski. Przepis na idealny rosół Będziecie potrzebować: 600 gramów udek i korpusu z kurczaka (lub kurczaka w całości) 500 gramów wołowiny (szpondra lub łopatki) Warzyw: 2 marchewek, 1 pietruszki, ½ pora, ½ selera, 2 cebul, 3 ząbków czosnku 5 suszonych podgrzybków 1 świeżej natki pietruszki Przypraw: soli, pieprzu w ziarnach, ziela angielskiego, liści laurowych, goździków, lubczyku, sosu sojowego Przygotowanie: Mięso opłuczcie pod ciepłą wodą, a następnie umieśćcie na dnie dużego garnka, oprószcie solą i zalejcie zimną wodą. Całość odstawcie na ok. 30 minut. Po upływie tego czasu odcedźcie mięso z wody i zalejcie je na nowo, pamiętając, że woda musi być zimna, a garnek wypełniony do ¾ wysokości. Naczynie ustawcie na kuchence i zagotujcie jego zawartość.  Kiedy na powierzchni pojawią się szumowiny, zbierzcie je przy pomocy łyżki cedzakowej i wylejcie do zlewu. Następnie zmniejszcie ogień do minimum, przykryjcie garnek pokrywką i gotujcie przez około 1,5 godziny. Po upływie tego czasu do zupy dodajcie suszone grzyby, liście laurowe, ziele angielskie, lubczyk, sos sojowy, sól oraz pieprz. Warzywa – marchewki, pietruszkę i selera oskrobcie z wierzchniej warstwy. Pora, czosnek i cebulę obierzcie. W tę ostatnią dodatkowo wbijcie 2-3 goździki i opalcie na kuchence gazowej lub w piekarniku. Tak przygotowane warzywa umieśćcie w wywarze. Rosół gotujcie jeszcze przez ok. 1 godzinę pod lekko uchyloną...

Przepis na zrazy z karkówki z farszem z mięsa mielonego
Gotujmy.pl/bogusia82
Newsy
Te zrazy z karkówki nie mają sobie równych. Ich farsz zaskoczy każdego. Palce lizać
Zrazy to nieco zapomniane danie. Ten przepis przypomni wam, jakie są smaczne. Karkówka kryjąca w sobie farsz z mięsa mielonego i warzyw zaskoczy każdego łasucha.

Zrazy z karkówki z mięsem mielonym i warzywami to pomysł na przepyszny i przede wszystkim niesamowicie sycący obiad. Najlepiej smakują w towarzystwie kaszy gryczanej. Palce lizać! Przepis na zrazy z karkówki z mięsem mielonym Będziecie potrzebować 1 kilograma karkówki 500 gramów mięsa mielonego 1 słoiczka marynowanych pieczarek 1 czerstwej kajzerki 3 łyżek mąki pszennej 2 ząbków czosnku 1 cebuli 1 jajka Musztardy Oleju do smażenia Przypraw i ziół: soli, pieprzu, majeranku, liści laurowych, ziela angielskiego Przygotowanie Paprykę opłuczcie pod bieżącą wodą, osuszcie przy pomocy ręcznika papierowego, oczyśćcie z pestek i gniazd nasiennych, pokrójcie w drobną kostkę, a następnie umieśćcie w dużej misce. Cebulę obierzcie i posiekajcie w drobną kostkę. Pieczarki odsączcie z zalewy i pokrójcie w paski. Oba składniki dodajcie do papryki. W misce z warzywami i grzybami umieśćcie również mięso mielone oraz jajko. Czerstwą kajzerkę umieśćcie w małej miseczce i zalejcie wodą lub, jak kto woli, mlekiem. Odstawcie do namoczenia na ok. 15 minut. Po upływie tego czasu odsączcie ją z płynu i przełóżcie do miski z mięsem. Całość doprawcie solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszajcie. Karkówkę opłuczcie pod bieżącą wodą, osuszcie przy pomocy ręcznika papierowego, pokrójcie na plastry o grubości ok. 1 cm, przykryjcie folią spożywczą i rozbijcie przy pomocy tłuczka. W miseczce zmieszajcie musztardę i majeranek. Tak przygotowaną miksturą dokładnie posmarujcie każdy kawałek mięsa (tylko od wewnętrznej strony). Na środku każdego plastra ułóżcie warzywno-mięsny farsz, zwińcie całość w rulon i zabezpieczcie wykałaczką lub sznureczkiem, tak żeby się nie rozpadło. Tak przygotowane mięso obsmażcie na...

Dlaczego rosół wyszedł zbyt mdły?
Pixabay
Newsy
Rosół wyszedł mdły? Wiemy dlaczego. Następnym razem dodajcie więcej tego składnika
Gotowanie rosołu to trudna sztuka. Aby wyszedł perfekcyjny, musicie przestrzegać kilku zasad, między innymi tych dotyczących proporcji dodawanych składników.

Rosół to klasyk, każdy Polak bardzo dobrze zna jego smak. Dlatego też jeśli podczas jego przyrządzania coś pójdzie nie tak, większość z nas od razu to zauważy, a przede wszystkim poczuje. Niewielu zdaje sobie sprawę z tego, że przyczyną mdłego wywaru może być zbyt mała ilość mięsa.  Na szczęście mdły rosół da się uratować. Wystarczy, że wyjmiecie z niego warzywa i dodacie kolejny kawałek mięsa. Po godzinie możecie ponownie umieścić w nim warzywa, również polecamy ich większą ilość. Jednak, jak mówi staropolskie przysłowie – lepiej zapobiegać niż leczyć. Dlatego zwróćcie uwagę na odpowiednie proporcje jeszcze zanim zaczniecie gotować. Przepis na idealny rosół Będziecie potrzebować 600 gramów udek i korpusu z kurczaka (lub kurczaka w całości) 500 gramów wołowiny (szpondru lub łopatki) Warzyw: 2 marchewek, 1 pietruszki, ½ pora, ½ selera, 2 cebul, 3 ząbków czosnku 5 suszonych podgrzybków 1 świeżej natki pietruszki Przypraw: soli, pieprzu w ziarnach, ziela angielskiego, liści laurowych, lubczyku, sosu sojowego Przygotowanie Mięso opłuczcie pod ciepłą wodą, a następnie umieśćcie na dnie dużego garnka, oprószcie solą i zalejcie zimną wodą. Całość odstawcie na ok. 30 minut. Po upływie tego czasu odcedźcie mięso z wody i zalejcie je na nowo, pamiętając, że woda musi być zimna, a garnek wypełniony do ¾ wysokości. Naczynie ustawcie na kuchence i zagotujcie jego zawartość.  Kiedy na powierzchni pojawią się szumowiny, zbierzcie je przy pomocy łyżki cedzakowej i wylejcie do zlewu. Następnie ściszcie ogień do minimum, przykryjcie garnek pokrywką i gotujcie przez ok. 1.5 godziny. Po upływie tego czasu do zupy dodajcie suszone grzyby, liście laurowe, ziele angielskie, lubczyk, sos sojowy,...

Agnieszka Kotońska przyznaje bez ogródek: „Czasami muszę zjeść chipsy i popić energetykiem”
Instagram/AgnieszkaKotonska
Newsy
Agnieszka Kotońska o życiu po zrzuceniu 30 kg. „Czasami muszę zjeść chipsy i popić energetykiem”
Agnieszka Kotońska przeszła długą drogę, by zrzucić zbędne kilogramy. Czy obecnie jest na jakiejś diecie?

Agnieszka Kotońska wraz z mężem Arturem i synem Dajanem, od lat występują w popularnym programie TTV - „Googlebox. Przed telewizorem”. Celebrytka zyskała ogromną popularność nie tylko dzięki swojemu udziałowi w show, ale również dzięki swojej charyzmie i pozytywnemu podejściu do życia. Agnieszka Kotońska jest obecnie jedną z najpopularniejszych celebrytek w Polsce. Sympatyczną panią domu z Chodzieży obserwuje na Instagramie ponad 300 tysięcy osób. Jakiś czas temu Agnieszka schudła aż 30 kilogramów . Jak jej się to udało?         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez Agnieszka Kotońska_official (@agnieszkakotonska) Spektakularna metamorfoza Agnieszki Kotońskiej Agnieszka Kotońska przeszła jakiś czas temu niesamowitą metamorfozę. Przed swoją przemianą gwiazda ważyła aż 104 kilogramy. Dzięki samozaparciu, ćwiczeniom oraz odpowiednio dobranej diecie, Kotońskiej udało się schudnąć aż 30 kilogramów. Celebrytka regularnie chwali się na Instagramie swoim nowym, szczupłym ciałem. Każde jej zdjęcie wzbudza ogromny zachwyt wśród fanów. Podczas wczorajszej sesji Q&A na Instagramie, jedna z fanek zapytała ją, czy ciężko jest jej utrzymać prawidłową wagę po zrzuceniu tylu kilogramów. Agnieszka odpowiedziała jej, że mimo iż wciąż jest na diecie, nie odmawia sobie od czasu do czasu przekąsek.         Wyświetl ten post na Instagramie.              ...