Fani Agnieszki Dygant doskonale pamiętają aktorkę z serialu „Niania”, w którym fantastycznie wcieliła się w rolę zabawnej niani Frani. Dygant nie tylko zachwycała swoim talentem komediowym, ale i świetną figurą! W serialu zawsze występowała w strojach, które podkreślały jej szczupłą sylwetkę. Mimo upływu lat aktorka wciąż wygląda fenomenalnie. Pozostaje sobie zadać pytanie – jak ona to robi? Agnieszka Dygant uchyliła rąbka tajemnicy i zdradziła, jaki jest jej sposób na zgrabną figurę.

Geny czy dieta?

W rozmowie z portalem internetowym Agnieszka opowiedziała o swojej diecie i dbaniu o sylwetkę. Zapytana o swój sposób na szczupłą figurę odpowiedziała całkiem szczerze, że to głównie kwestia genów:

Niespecjalnie coś robię, to tak po prostu jest, że im jestem starsza, tym bardziej jestem chuda. Takie geny.

Jednak nie tylko genom Agnieszka zawdzięcza zgrabną sylwetkę! Przyznała się do tego, że zwraca baczną uwagę na jedzenie, które ląduje na jej talerzu. Zdecydowanie aktorka nie je byle czego!

Dieta Agnieszki Dygant

Przede wszystkim Dygant dba o to, by w jej diecie znalazły się produkty ekologiczne, które pochodzą ze sprawdzonego źródła. Moda na bycie eko jest bardzo powszechna wśród gwiazd! Nic dziwnego, ponieważ żywienie się w ten sposób przynosi same korzyści dla zdrowia. Produkty „bio” dostępne w sklepach są wolne od trujących pestycydów i konserwantów. Ekologiczne warzywa i owoce tak naprawdę niczym się nie różnią od tego, co można sobie samodzielnie wyhodować na działce.

Zobacz także:

Choć Agnieszka nie przestrzega zasad diety wegetariańskiej, to patrząc na jej jadłospis nietrudno zauważyć, że mięso nie należy do jej ulubionych przysmaków i jeśli musi, to wybierze delikatne mięso drobiowe. Uwielbia za to owoce morza, ryby i jajka.

Co ciekawe, bardzo szczupła Dygant ma słabość do… deserów! Lubi zjeść od czasu do czasu słodkie co nieco, ale koniecznie bez śmietany. Być może aktorka jest uczulona na laktozę i dlatego wyklucza ze swojej diety produkty mleczne.