Agata Młynarska od lat zmaga się z groźną chorobą Leśniowskiego-Crohna. To nic innego jak zapalna, przewlekła choroba jelit. Najgorsze w niej jest to, że do tej pory lekarze i specjaliści nie poznali jej przyczyn, a także nie opracowali skutecznej metody jej leczenia.

Jak przebiega choroba Agaty Młynarskiej?

Dziennikarka TVN-u wiele razy w prasowych i telewizyjnych wywiadach opowiadała o swoich cierpieniach związanych z tym rzadkim schorzeniem. Opisy jej przeżyć z Instagrama mogą zrobić naprawdę duże wrażenie:

– Wkurzam się, kiedy mnie dopada, kiedy mam sraczkę albo wymioty, a idąc do toalety, z bólu muszę trzymać się framugi – napisała w szczerym wpisie dziennikarka.

Jak Młynarska radzi sobie z tą paskudną chorobą? Jak sama przyznaje, mimo boleści odczuwanych z przewodu pokarmowego, czasem nie ma innego wyjścia jak po prostu coś przekąsić:

– Mam łzy w oczach, gdy drżąca w ręką rozgniatam odrobinę marchewki i popijam ciepłą wodą, bo wiem, że bez jedzenia będzie jeszcze gorzej. Brak sił odbiera mi wszelką perspektywę i nadzieję na przyszłość, jest czymś strasznym – wyznała 56-latka.

Ostatnio dziennikarka podzieliła się ze swoimi fanami na Instagramie jeszcze jedną historią swoich zmagań z chorobą Leśniowskiego-Crohna. Tym razem miała poważne problemy ze stawami w czasie tak prostej codziennej czynności jak obieranie ziemniaków:

Zobacz także:

Jak wygląda dieta Agaty Młynarskiej?

Chcecie dowiedzieć się więcej o Agacie Młynarskiej? Polecamy nasze wcześniejsze artykuły. W jednym z nich pisaliśmy o tym, w jakich okolicznościach zwolniono dziennikarkę z TVP. Podobno miała być za stara… Młynarska nie załamała się, wprowadziła nową dietę i schudła 12 kg!

Jeżeli zainteresowaliście się tym, co jada Agata Młynarska, koniecznie sprawdźcie jeden z jej autorskich przepisów na lekką i smaczną sałatkę z cykorii, orzechów i żurawiny. Podobno do jej przyrządzenia wystarczą zaledwie 3 minuty.

Czytaj także: