Adam Małysz jadł kiedyś kolację u króla Norwegii. Zabrał na nią kolegów. Jeden z nich popełnił przy stole gafę
ONS.pl
Newsy

Adam Małysz jadł kiedyś kolację u króla Norwegii. Zabrał na nią kolegów. 1 z nich popełnił przy stole gafę

Adam Małysz kończy dziś 44 lata. Z tej okazji przypomnijmy jedną z najzabawniejszych historii jego życia.

W czasach swojej największej świetności, Adam Małysz został zaproszony na przyjęcie do króla Norwegii. Podczas uroczystej kolacji miało miejsce zabawne wydarzenie, które wspominane jest przez niego do dziś. Co takiego się tam wydarzyło?

Magda Gessler odpowiada na pytania

Zaproszenie na kolację do króla Norwegii

Królewska kolacja odbyła się przy okazji konkursu pucharu świata w Oslo. Adam przytoczył historię tego niezwykłego posiłku w jednym z wywiadów, a tak wspomina ją komentator sportowy Michał Korościel (Eleven Sports, Eurosport, Radio Zet):

- Adam Małysz powiedział, że przyjdzie, owszem, ale ze swoją ekipą, ponieważ zawsze dbał o skoczków, którzy byli trochę w cieniu. Król powiedział, że nie ma problemu, by przyszedł na kolację z kolegami. Adamowi towarzyszył jeden z naszych zdolnych skoczków [komentator nie chciał podać jego nazwiska – przyp. red.] - zaczyna Korościel.

Zobacz także
Izabela Małysz w Tańcu z gwiazdami

Izabela Małysz zachwyca figurą na treningach do „TzG". „Jest mi ciężko"

Adam Małysz

Kuchnia Adama Małysza zrobi na każdym wrażenie. Możecie poczuć ukłucie zazdrości

Co się wydarzyło przy stole?

Tak wyglądała królewska kolacja w Norwegii:

- Stół zastawiony, a tam cztery różne noże, cztery różne widelce, cztery różne łyżeczki i nie wiadomo, co do czego służy. Wszyscy czuli lekkie spięcie, oprócz tego jednego skoczka, który miał bardzo duży luz w sobie i nie robiło na nim wrażenia, czy to jest król Norwegii. On prawdopodobnie nawet nie wiedział, który z nich jest królem, bo nie miał na głowie korony – opowiada dziennikarz.

Skoczkom podano ostrygi

Jak sobie poradzili z nimi polscy skoczkowie?

Podano ostrygi w skorupkach i należało którymś z tych widelców, albo łyżeczką, otworzyć tę skorupkę i wyciągnąć a ten nasz skoczek włożył sobie całą tę ostrygę do ust i zaczął ją konsumować. Adam Małysz siedzący blisko króla, powiedział do niego rozbawiony – No i jak te ostrygi, kolego? A on na to: Dobre, dobre, ale trochę jeszcze twarde... - zakończył Korościel.

Kariera Adama Małysza

Adam Małysz urodził się w 1977 roku w Wiśle. To jeden z najpopularniejszych polskich skoczków narciarskich, zdobywca wielu złotych medali i pucharów. W latach 1995–2011, Adam wystąpił w 349 konkursach Pucharu Świata. W swoim życiu odniósł 39 zwycięstw, 92 razy stał na podium, a 198 razy zajmował miejsce w pierwszej dziesiątce zawodów.

Za swoje wybitne osiągnięcia na arenie sportowej, został trzykrotnie odznaczony Orderem Odrodzenia Polski przez Prezydenta RP. W marcu 2011 odbył się benefis Małysza podczas którego sportowiec poinformował o zakończeniu kariery.

Obecnie Małysz pełni funkcję dyrektora koordynatora ds. skoków narciarskich i kombinacji norweskiej w Polskim Związku Narciarskim. Jest także kierowcą rajdowym.

Takiej sytuacji jeszcze w McDonald's nie było. To wideo to prawdziwy hit sieci!
Pixabay
Newsy
Zemsta pracowników McDonald's. To wideo to prawdziwy hit sieci!
Do takiej sytuacji jeszcze nigdy nie doszło w żadnym McDonald'sie na świecie. Zobaczcie nagranie, które stało się prawdziwym hitem sieci!

McDonald’s to jedna z najpopularniejszych sieci restauracji na świecie. Firma została założona w 1940 roku w Kalifornii przez dwóch braci - Richarda i Maurice’a McDonaldów i działa obecnie na zasadzie franczyzy. McDonald's posiada na chwilę obecną prawie 37 tysięcy restauracji w 120 krajach świata. W Polsce sieć ma aż 435 lokali, w których zatrudnionych jest blisko 25 tysięcy osób. Zemsta pracowników McDonald's Ostatnio w jednym z lokali McDonald's miała miejsce bardzo nietypowa sytuacja. Co takiego się tam wydarzyło? Pewnego dnia wszyscy pracownicy jednego z lokali sieci, postanowili rzucić pracę, zwalniając się w połowie swojej zmiany. Sytuacja sprawiła, że nie było rąk do pracy i restauracja tymczasowo musiała zostać zamknięta. Wideo ukazujące zajście stało się prawdziwym hitem sieci. @zoey.isback Well that happened today and it was so funny 😭😂 ♬ Nobody - Mitski „Wszyscy odeszli, jesteśmy zamknięci" Jak doszło do tej nietypowej sytuacji? Okazuje się, że powodem zachowania pracowników była wcześniejsza kłótnia z menedżerami lokalu. Pewnego dnia pracownicy kalifornijskiego McDonalds'a postanowili się na nich zemścić i w tym samym momencie wszyscy zwolnili się z pracy. Zostawili po sobie jedynie krótką notatkę ze słowami: Wszyscy rezygnują, jesteśmy zamknięci. Na TikToku pojawił się filmik ukazujący zatłoczoną, a następnie opustoszałą restaurację. Wideo obejrzano ponad 2,4 miliona razy. Jaki był powód takiego zachowania? Czy chodziło o zbyt niskie wynagrodzenie, czy może o coś zupełnie innego? Sytuację przybliżyła nieco jedna z pracownic lokalu, niejaka Zoey. Restauracja zatrudniała bardzo młode osoby, nastolatków i było to dla nich okropne miejsce pracy....

Lidl ogłosił konkurs „Noc w Lidlu”. O co chodzi? Uśmiechniecie się, gdy to przeczytacie
Screen YouTube
Newsy
Lidl ogłosił konkurs „Noc w Lidlu”. O co chodzi? Uśmiechniecie się, gdy to przeczytacie
Przedstawiciele sieci handlowej Lidl ogłosili konkurs dla wszystkich fanów sklepu. Do wygrania jest coś niesamowitego! Przeczytajcie!

Lidl cieszy się ogromną popularnością w naszym kraju. Niemiecka sieć handlowa po raz pierwszy pojawiła się na rynku jeszcze w latach 30. w niemieckim Neckarsulm, w Badenii-Wirtembergii, gdzie powstała hurtownia żywności, która z czasem przerodziła się w sieć sklepów spożywczych. Lidl rozpoczął międzynarodową działalność w latach 80. Pierwszy oddział w Polsce założono w 2002 roku w Poznaniu. Obecnie sieć posiada ponad 11 tys. sklepów w 29 krajach świata i zatrudnia w całej Europie około 80 tys. pracowników. Niezwykły konkurs Lidla Przedstawiciele irlandzkiego Lidla ogłosili właśnie nietypowy konkurs o nazwie „Noc w Lidlu”, w którym do wygrania jest bardzo ciekawa nagroda. Zwycięzca konkursu będzie mógł spędzić niezapomnianą noc w Lidlu z osobą towarzyszącą. Zapytacie - noc w... Lidlu? Dokładnie. Na osobę, która wygra konkurs, będzie czekał cały szereg niespodzianek. Po pierwsze – będzie mogła zjeść wraz z osobą towarzyszącą wykwintną kolację z najlepszych produktów Lidla, którą specjalnie przygotuje dla nich szef kuchni. Jak smaczna kolacja to i dobre wino . Degustacja wina jest kolejną niespodzianką, która jest do wygrania w konkursie, ale na tym nie koniec przyjemności! W alejce z kosmetykami para będzie mogła poddać się... zabiegowi upiększającemu. Następnie, zwycięzcy konkursu spędzą w sklepie wieczór filmowy, zajadając się lidlowymi przekąskami . Najciekawsze jest jednak to, co wydarzy się na sam koniec! Pod koniec tego szalonego dnia, para będzie mogła zasnąć w luksusowym podwójnym łóżku z baldachimem, które zostanie specjalnie ustawione w środkowej alejce sklepu. Czy jest lepszy sposób na relaks i odprężenie niż w lokalnej alejce Lidla, skosztowanie naszego pysznego letniego asortymentu i...

Godziny dla seniorów
Adobe Stock
Newsy
Nowe obostrzenia od 1 lutego. Godziny dla seniorów zostały zniesione. Co o tym sądzicie? 
Stało się to, na co wielu czekało. Godziny dla seniorów zniesione. Oprócz tego minister zdrowia ogłosił jeszcze kilka innych zmian.

Czwartkowa konferencja prasowa ministra zdrowia Adama Niedzielskiego, przyniosła nam nowe zmiany w strategii walki rządu z pandemią koronawirusa. Jak przyznał szef resortu zdrowia, powodem zmian była spadająca liczba zakażeń COVID-19, a także zgonów nim wywołanych. Minister Niedzielski dodał również, że coraz mniej szpitalnych łóżek zajmują chorzy na COVID-19 pacjenci, a sytuacja powoli się normalizuje. W związku z tym, rząd zdecydował się na bardzo ostrożne poluzowanie obostrzeń. Gdzie więc będzie można się udać od lutego? Otwarte zostaną sklepy w galeriach handlowych. Dotyczy to zamkniętych dotąd sklepów odzieżowych itd. Ponadto, minister zdrowia pozwolił na ponowne otwarcie galerii sztuki i muzeów. Jak powiedział szef resortu zdrowia, wynika to z badań, jakie przeprowadzono w Stanach Zjednoczonych – podobno właśnie w sklepach i w muzeach transmisja koronawirusa nie jest zbyt wysoka. W knajpach bez zmian Nic nie zmieniło się jednak w kontekście restauracji. Tam stare obostrzenia będą obowiązywały przynajmniej do 14 lutego. Nic sobie z tego nie robią niektórzy restauratorzy. Mimo wciąż obowiązujących obostrzeń w wielu lokalach w kraju prowadzona jest działalność. Bunt części niezadowolonego społeczeństwa trwa. W tym temacie nie zmieni się prawdopodobnie nic do 14 lutego. To właśnie dzień walentynek został wyznaczony na kolejną datę graniczną, przed którą podjęte zostaną dalsze kroki w walce z epidemią. O tym, czy kolejne obostrzenia zostaną zniesione, czy też nastąpi powrót do dalszego lockdownu, zadecyduje dynamika zakażeń i statystyka zgonów. Adam Niedzielski przyznał, że pewne zaniepokojenie, może budzić sytuacja w innych krajach związana z kolejnymi mutacjami wirusa. Niezależnie od mutacji, a także od tempa prowadzenia akcji...

Klapa w kuchennych rewolucjach. Właściciel nie chciał współpracować z Magdą Gessler
ONS.pl
Newsy
Klapa w kuchennych rewolucjach. Właściciel nie chciał współpracować z Magdą Gessler
Mimo, że to właściciele restauracji zapraszają do nich Magdę Gessler, nie wszyscy chcą się stosować do jej rad. Co wyszło z rewolucji w lokalu w Brzegu Dolnym?

Ostatni odcinek „Kuchennych rewolucji” zdecydowanie był bardzo emocjonujący! Magda Gessler odwiedziła restaurację o nazwie „Wilcza 8”, znajdującą się w Brzegu Dolnym. Właścicielem lokalu jest 28-letni Patryk, który zatrudnia u siebie dwie kelnerki – Edytę i Kingę, kucharzy Kacpra i Daniela oraz pomocą kuchenną, panią Ilonę. Od razu po otwarciu karty dań Magda Gessler była bardzo zdziwiona tym, jak działa cała restauracja. Okazało się bowiem, że właściciel nie mogąc się najwidoczniej zdecydować na to, jakich gości preferuje w swoim lokalu, serwował dania zarówno z myślą o klientach biznesowych, jak i rodzinach z dziećmi. W „Wilczej 8” można było zatem zamówić zarówno gęsinę, jak i burgery. Totalna klapa w kuchni w "Kuchennych rewolucjach" Magda Gessler zamówiła kilka dań, które bardzo szybko oceniła – i to wcale nie pozytywnie. Burger okazał się być suchy, flaczki niedoprawione, a sałatka była zaledwie poprawna. Gessler wydała bardzo ciekawą opinię na temat kaczki, którą jej podano: Wydaje mi się, że dla ludzi ze sztuczną szczęką jest to bardzo dobre danie Gdy przyszedł czas na inspekcję kuchni, Gessler była zszokowana. W lodówkach i zamrażarkach znalazła ogromne ilości mrożonych gołąbków, pierogów i innych dań, które w dodatku były fatalnie przechowywane. Magda po prostu wyrzucała pojemniki z jedzeniem na podłogę, a całość skwitowała słowami: Ta restauracja to bałagan na bogato Restauracja "Wilcza 8" bez szefa Gwiazda „Kuchennych rewolucji” postanowiła poprosić każdego z pracowników o to, by powiedział co jego zdaniem jest największym problemem w lokalu „Wilcza 8”. Jednogłośnie stwierdzili, że to szef Patryk odpowiada za niepowodzenie restauracji. Jest...