W latach 90. Ewa Gawryluk każdym swoim pojawieniem się na ekranie telewizora przyspieszała akcję serc męskiej populacji naszego kraju. Aktorka nie wstydziła się odważnych scen. Dzisiaj już wiedzie spokojne życie u boku męża, ale wciąż zachwyca wspaniałą figurą.

Sekret urody Ewy Gawryluk

Co jest tajemnicą wyglądu 54-latki? Wielu powiedziałoby, że to na pewno kwestia genów, ale mamy co do tego wątpliwości. Dlaczego? Wszystko przez to, że aktorka wydaje się nie zostawiać niczego przypadkowi. Dba o siebie poprzez jedzenie naturalnych i zdrowych produktów.

Zobaczcie sami jakie są tego efekty. Ten filmik robi wrażenie...

Co takiego przygotowuje w domowym zaciszu Gawryluk? Jej popisowym numerem jest domowa kapusta kiszona. Gawryluk nie kupuje jej na targowisku, ani tym bardziej w sklepie. Aktorka od niedawna kisi kapustę we własnym zakresie.

Zobacz także:

Wszystko za sprawą przepisu zdobytego od swojej siostry Małgorzaty.  Oto jej sprawdzony przepis na smaczną i zdrową kiszonkę. Ta kapusta ma w sobie tak mało kalorii, że można ją jeść niemal bez ograniczeń. Oczywiście najlepiej na surowo.

 

Przepis na kapustę kiszoną Ewy Gawryluk

Składniki:

  • 1 kg kapusty białej
  • 10 dag marchewki
  • 2 łyżki soli kamiennej do przetworów, niejodowanej
  • Opcjonalnie – szczypta kminku

Przygotowanie:

  1. Umyjcie kapustę, odrzućcie zewnętrzne liście, wykrójcie głąb.
  2. Kapustę drobno poszatkujcie.
  3. Marchewkę obierzcie i zetrzyjcie na tarce, a potem dodajcie do kapusty.
  4. Trzykrotnie, co pół godziny ugniatajcie i mieszajcie składniki, by kapusta puściła soki.
  5. Przygotujcie słoiki na kapustę – powinny być wyparzone wrzątkiem.
  6. Wypełnijcie słoiczki kapustą do ¾ powierzchni. Kapustę należy sztywno ugnieść, by na powierzchni pojawił się sok.
  7. Zakręćcie słoiki nie za silnie – przez mikroszczeliny powinny wydzielać się gazy z fermentacji mlekowej.
  8. Odstawcie słoiki w bezpieczne, ciemne miejsce w kuchni.
  9. Kapusta powinna być gotowa po 1-2 tygodniach kiszenia.

Smacznego!