gawryluk
ONS.pl
Newsy

54-letnia Ewa Gawryluk ma figurę modelki. Zdradziła przepis na kiszoną kapustę, która wspomaga odchudzanie

Przez lata wzdychali do nie mężczyźni. Ewa Gawryluk wciąż trzyma formę. Czyżby jej sekretem było naturalne odżywianie?

W latach 90. Ewa Gawryluk każdym swoim pojawieniem się na ekranie telewizora przyspieszała akcję serc męskiej populacji naszego kraju. Aktorka nie wstydziła się odważnych scen. Dzisiaj już wiedzie spokojne życie u boku męża, ale wciąż zachwyca wspaniałą figurą.

Zobacz także
Krystyna Loska ma głodową emeryturę. Czy można za to wyżyć i kupić jedzenie?

Krystyna Loska ma głodową emeryturę. Czy można za to wyżyć i kupić jedzenie?

Ile emerytury dostaje Krzysztof Cugowski z Budki Suflera? Kwota jest głodowa, jak się za to wyżywić?

Ile emerytury dostaje Krzysztof Cugowski z Budki Suflera? Kwota jest głodowa, jak się za to wyżywić?

Magda Gessler odpowiada na pytania

Sekret urody Ewy Gawryluk

Co jest tajemnicą wyglądu 54-latki? Wielu powiedziałoby, że to na pewno kwestia genów, ale mamy co do tego wątpliwości. Dlaczego? Wszystko przez to, że aktorka wydaje się nie zostawiać niczego przypadkowi. Dba o siebie poprzez jedzenie naturalnych i zdrowych produktów.

Zobaczcie sami jakie są tego efekty. Ten filmik robi wrażenie...

Co takiego przygotowuje w domowym zaciszu Gawryluk? Jej popisowym numerem jest domowa kapusta kiszona. Gawryluk nie kupuje jej na targowisku, ani tym bardziej w sklepie. Aktorka od niedawna kisi kapustę we własnym zakresie.

Wszystko za sprawą przepisu zdobytego od swojej siostry Małgorzaty.  Oto jej sprawdzony przepis na smaczną i zdrową kiszonkę. Ta kapusta ma w sobie tak mało kalorii, że można ją jeść niemal bez ograniczeń. Oczywiście najlepiej na surowo.

 

Przepis na kapustę kiszoną Ewy Gawryluk

Składniki:

  • 1 kg kapusty białej
  • 10 dag marchewki
  • 2 łyżki soli kamiennej do przetworów, niejodowanej
  • Opcjonalnie – szczypta kminku
Zobacz także
kluski leniwe

Przepis na idealne kluski leniwe. Aby nie wyszły twarde, broń Boże nie róbcie 1 rzeczy

jak zrobić ciasto drożdżowe

Dodajecie do ciasta drożdżowego żółtka czy całe jajka? Tylko 1 z tych sposobów to gwarancja idealnie puszystego ciasta

Przygotowanie:

  1. Umyjcie kapustę, odrzućcie zewnętrzne liście, wykrójcie głąb.
  2. Kapustę drobno poszatkujcie.
  3. Marchewkę obierzcie i zetrzyjcie na tarce, a potem dodajcie do kapusty.
  4. Trzykrotnie, co pół godziny ugniatajcie i mieszajcie składniki, by kapusta puściła soki.
  5. Przygotujcie słoiki na kapustę – powinny być wyparzone wrzątkiem.
  6. Wypełnijcie słoiczki kapustą do ¾ powierzchni. Kapustę należy sztywno ugnieść, by na powierzchni pojawił się sok.
  7. Zakręćcie słoiki nie za silnie – przez mikroszczeliny powinny wydzielać się gazy z fermentacji mlekowej.
  8. Odstawcie słoiki w bezpieczne, ciemne miejsce w kuchni.
  9. Kapusta powinna być gotowa po 1-2 tygodniach kiszenia.

Smacznego!

Ewa Gawryluk
ONS.pl
Newsy
Ewa Gawryluk ma 54 lata, a wygląda na 35. Zdradziła jakich produktów nie je, by tak wyglądać
Czas biegnie nieubłaganie, co odznacza się również na cerze. Jednak w przypadku Ewy Gawryluk zegar chyba stanął w miejscu. Aktorka zachwyca nie tylko promiennym wyglądem, ale i piękną sylwetką. Ostatnio zdradziła, co robi by być w idealnej formie!

Świat blasku fleszy i show-biznesu rządzi się swoimi prawami. To wiadomo nie od dziś. Mimo braku z góry nakreślonego kanonu urody i wyglądu, jasne jest, że dla gwiazd ważne jest, by ich sylwetka była zgrabna. Swoją świetną formą od wielu lat może pochwalić się 54-letnia aktorka Ewa Gawryluk. Droga do aktorstwa Ewy Gawryluk Aktorka po zdaniu egzaminu dojrzałości w Liceum Ogólnokształcącym im. Adama Mickiewicza w swoim rodzinnym Miastku, udała się do Łodzi, aby tam kontynuować edukację na wyższym szczeblu. W 1991 roku ukończyła Państwową Wyższą Szkołę Filmową, Telewizyjną i Teatralną im. Leona Schillera. Jeszcze w trakcie trwania studiów zadebiutowała na wielkim ekranie w filmie „Wiatraki z Ranley”, zaś pierwsze kroki na deskach teatru postawiła w 1992 roku w sztuce Michaela Frayna „Czego nie widać”. Ewa Gawryluk ma na swoim koncie wiele ról serialowych, filmowych jak i teatralnych. Szerszej publiczności znana jest ze swojej roli Ewy Nowak-Hoffer w serialu „Na Wspólnej”. Można ją również zobaczyć w takich produkcjach jak „Dom”  „Słaba płeć?”, „Podatek od miłości”, „Król Przedmieścia” czy „Sztos”.         Wyświetl ten post na Instagramie                       Post udostępniony przez Ewa Gawryluk (@ewa_gawryluk) Jak Ewa Gawryluk dba o swoją sylwetkę? Zawód aktora wiąże się z różnymi konsekwencjami. Jest to działalność wymagająca bardzo dużo zaangażowania, czasu i odpowiednich predyspozycji, nie tylko związanych z radzeniem sobie ze stresem czy odpowiednim wykonywaniem swojego zadania. W pracy aktora bardzo...

53-letnia Ewa Gawryluk wygląda na 20 lat mniej: „Jem dużo makaronów". Jak to robi, że nie tyje?
ONS.pl
Newsy
54-letnia Ewa Gawryluk wygląda na 20 lat mniej: „Jem dużo makaronów". Jak ona to robi, że nie tyje?
Kto z was nie marzy o tym, aby pomimo upływu lat wyglądać szczupło i młodo? Gwiazda „Na Wspólnej” wie, jak to osiągnąć.

Ewa Gawryluk to polska aktorka filmowa i teatralna. Szerszej publiczności dała się poznać z roli Ewy Hoffer w serialu „Na Wspólnej”. Ma na koncie także większe role filmowe. Przez prawie dekadę była związana z Teatrem Telewizji i Teatrem Współczesnym w Warszawie. Jak ona to robi, że pomimo swoich 54 lat wygląda tak młodo, a jej sylwetka zachwyca? Zrównoważona dieta Ewy Gawryluk Aktorka przyznała, że jej rodzina szczególnie lubi kuchnię włoską. Dlatego makarony stale goszczą w jej domu. Podawane są właśnie po włosku, z pomidorami i świeżymi ziołami. O szczegółach swojej diety aktorka opowiedziała portalowi Poradnia.pl. Inne produkty spożywcze, które można znaleźć w lodówce pani Ewy, to białe mięso, nabiał i wszelkie rodzaje warzyw. Gwiazda dużo uwagi przywiązuje też do picia odpowiedniej ilości wody w ciągu dnia. Jemy dużo makaronów. Do wielu potraw dodaję pomidory, które wszyscy uwielbiamy, i świeże zioła. Pojawia się także białe mięso, nabiał, wszelkie warzywa i woda. Podstawą prawidłowego i zdrowego odżywiania, oczywiście jest użycie dobrej jakości, zdrowych składników, a także właściwe komponowanie posiłków.         Wyświetl ten post na Instagramie                       Post udostępniony przez Ewa Gawryluk (@ewa_gawryluk) Jednak nie bez znaczenia jest też to, żeby odpowiednio jeść. Nie w pośpiechu i na stojąco. Wrzucenie nawet zdrowej kanapki do torby i jedzenie jej w samochodzie, stojąc w korku, jest niebezpieczne nie tylko ze względu na możliwość odwrócenia uwagi od drogi i spowodowania wypadku. To...

Ewa Gawryluk mimo 53-lat ma szczupłą figurę bo ograniczyła słodkości. Czasem jednak robi te kakaowe babeczki
ONS.pl
Newsy
Ewa Gawryluk ma 53 lata i szczupłą figurę, bo ograniczyła słodkości. Czasem jednak robi te kakaowe babeczki
Poznajcie ten przepis! Aktorka nie mogła się oprzeć!

Ewa Gawryluk to znana polska aktorka. Można zobaczyć ją zarówno na ekranach telewizyjnych, jak i na deskach teatrów. Widzowie znają ją z występów w serialach. Od wielu lat gra między innymi w serialu „Na Wspólnej”, gdzie wciela się w postać Ewy Nowak-Hoffer. Aktorka ma 53 lata, a jej figura wprost zachwyca! Sama mówi, że zawdzięcza to samozaparciu i skutecznemu ograniczaniu słodkości. Aktorka co jakiś czas pozwala sobie jednak na odstępstwa od diety. Niedawno podzieliła się na swoim Instagramie pomysłem na deser. Przygotowała pyszne kakaowe babeczki.         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez Ewa Gawryluk (@ewa_gawryluk)   Przepis na babeczki jest bardzo prosty! Nie trzeba ich nawet piec. Robi się go dosłownie w kilkanaście minut. Lista składników też nie jest wyszukana. Składniki na babeczki kakaowe bez pieczenia 1 kostka masła 1 szklanka mleka 3 łyżki cukru 3 łyżki żelatyny 3 łyżki kakao Bakalie: orzechy włoskie, laskowe lub ziemne, rodzynki, żurawinę lub skórkę pomarańczową Kilka ciasteczek owsianych w czekoladzie Przygotowanie babeczek bez pieczenia Masło i mleko pogrzejcie na wolnym ogniu do rozpuszczenia. Dodajcie do rondla kakao i cukier. Mieszajcie aż do rozpuszczenia, uważając, żeby mleko nie wykipiało. Żelatynę rozpuśćcie w osobnym naczyniu w kilku łyżkach zimnego mleka. Mieszajcie, żeby żelatyna była gładka. Dodajcie żelatynę do gotującej się masy i dokładnie wymieszajcie. Zwróćcie uwagę, żeby nie było żadnych grudek. Odstawcie masę na...

Justyna Żyła pochwaliła się przepisem na młodą kapustę. „Bez kminku nie da rady”
ONS.pl/Instagram
Newsy
Justyna Żyła pochwaliła się przepisem na młodą kapustę. „Bez kminku nie da rady”
Młoda kapusta w wykonaniu Justyny Żyły porywa swoją prostotą i smakiem. Dacie się skusić na skorzystanie z tego przepisu?

Była żona skoczka narciarskiego Piotra Żyły udziela się aktywnie w portalach społecznościowych. Justyna regularnie zamieszcza na Instagramie przepyszne przepisy, którymi dzieli się ze swoimi fanami. Ostatnio ugotowała na kolację młodą kapustę. Jak słusznie napisała celebrytka – nie obędzie się ona bez dodatku mielonego kminku, który sprawia, że to danie trawi się znacznie łatwiej. Przepis na młodą kapustę z kiełbasą i koperkiem Justyny Żyły         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez Justyna (@justynazyla) Składniki: Mała główka młodej kapusty Ok. 40 dag kiełbasy Ok. 30 dag boczku wędzonego Ok. 30 dag świeżych pomidorów (dowolne, Justyna wybrała żółte pomidorki koktajlowe i pomidora malinowego) Łyżka koncentratu pomidorowego Cebula Szczypiorek Świeży koperek Kminek mielony Ostra papryka w proszku Słodka papryka w proszku Sól Pieprz Olej Przygotowanie: Boczek, cebulę i kiełbasę pokrójcie w kostkę. Kapustę poszatkujcie na drobne kawałki. Podsmażcie kiełbasę i boczek. Postarajcie się zrobić to bez dodawania oleju – zwłaszcza jeżeli dysponujecie tłustą kiełbasą i boczkiem. Do mięsa dodajcie cebulę i duście wszystko razem. Poszatkowaną kapustę wrzućcie do garnka, zalejcie wodą, by przykryć  ją na powierzchni. Dodajcie sporo kminku, sól i pieprz i duście, aż kapusta zmięknie i zacznie pięknie pachnieć. Dodajcie do podgotowanej kapusty podsmażone mięso z cebulą, a także pokrojone pomidory. Doprawcie całość...