W latach 90. Ewa Gawryluk każdym swoim pojawieniem się na ekranie telewizora przyspieszała akcję serc męskiej populacji naszego kraju. Aktorka nie wstydziła się odważnych scen. Dzisiaj już wiedzie spokojne życie u boku męża, ale wciąż zachwyca wspaniałą figurą.
Sekret urody Ewy Gawryluk
Co jest tajemnicą wyglądu 54-latki? Wielu powiedziałoby, że to na pewno kwestia genów, ale mamy co do tego wątpliwości. Dlaczego? Wszystko przez to, że aktorka wydaje się nie zostawiać niczego przypadkowi. Dba o siebie poprzez jedzenie naturalnych i zdrowych produktów.
Zobaczcie sami jakie są tego efekty. Ten filmik robi wrażenie...
Co takiego przygotowuje w domowym zaciszu Gawryluk? Jej popisowym numerem jest domowa kapusta kiszona. Gawryluk nie kupuje jej na targowisku, ani tym bardziej w sklepie. Aktorka od niedawna kisi kapustę we własnym zakresie.
Zobacz także:
Wszystko za sprawą przepisu zdobytego od swojej siostry Małgorzaty. Oto jej sprawdzony przepis na smaczną i zdrową kiszonkę. Ta kapusta ma w sobie tak mało kalorii, że można ją jeść niemal bez ograniczeń. Oczywiście najlepiej na surowo.
Przepis na kapustę kiszoną Ewy Gawryluk
Składniki:
- 1 kg kapusty białej
- 10 dag marchewki
- 2 łyżki soli kamiennej do przetworów, niejodowanej
- Opcjonalnie – szczypta kminku
Przygotowanie:
- Umyjcie kapustę, odrzućcie zewnętrzne liście, wykrójcie głąb.
- Kapustę drobno poszatkujcie.
- Marchewkę obierzcie i zetrzyjcie na tarce, a potem dodajcie do kapusty.
- Trzykrotnie, co pół godziny ugniatajcie i mieszajcie składniki, by kapusta puściła soki.
- Przygotujcie słoiki na kapustę – powinny być wyparzone wrzątkiem.
- Wypełnijcie słoiczki kapustą do ¾ powierzchni. Kapustę należy sztywno ugnieść, by na powierzchni pojawił się sok.
- Zakręćcie słoiki nie za silnie – przez mikroszczeliny powinny wydzielać się gazy z fermentacji mlekowej.
- Odstawcie słoiki w bezpieczne, ciemne miejsce w kuchni.
- Kapusta powinna być gotowa po 1-2 tygodniach kiszenia.
Smacznego!