Michel Moran przyznał, że nigdy nie był na diecie. „Zawsze jadłem, co chciałem i nigdy nie przytyłem”
ONS.pl
Newsy

56-letni Michel Moran nigdy nie był na diecie: „Zawsze jadłem, co chciałem i nigdy nie przytyłem”

Zawsze uśmiechnięty, o nienagannej sylwetce i sympatycznym usposobieniu. Poznajcie sekret doskonałej formy słynnego kucharza, Michela Morana.

Powiedzmy sobie szczerze. Michel Moran wygląda świetnie jak na swój wiek i jak na swój fach. Mimo iż jest kucharzem, od lat udaje mu się utrzymać smukłą linię i godne podziwu ciało. W czym tkwi sekret jego doskonałej firmy?

Magda Gessler odpowiada na pytania

Kim jest Michel Moran?

Michel Moran urodził się w 1956 roku w Paryżu, ale od 22 lat mieszka w Polsce. To francuski restaurator pochodzenia hiszpańskiego. Polscy widzowie znają go z roli jurora polskiej edycji takich programów, jak „MasterChef" i „MasterChef Junior" emitowanych w TVN.

Moran ukończył szkołę hotelarstwa Jean Drouant. Fachu kucharza uczył się m.in. w pięciogwiazdkowym hotelu Royal Monceau w Paryżu oraz w restauracji „Le Jardin" oznaczonej dwiema gwiazdkami Michelin.

W latach 2004-2020, Michel prowadził własną restaurację „Bistro de Paris", zlokalizowaną w budynku warszawskiej Opery Narodowej, która otrzymała rekomendacje od Michelina w 2012 roku. Obecnie Moran jest właścicielem restauracji „Ma Maison" w podwarszawskich Laskach.

Zobacz także
10-latka z MasterChefa z ciętą ripostą do Ani Starmach. Wytknęła jej brak umiejętności

10-latka z MasterChefa z ciętą ripostą do Ani Starmach. Wytknęła jej brak umiejętności

Dzieci z MasterChef Junior musiały przyrządzić surf&turf. Wiecie, co to za danie?

Dzieci z MasterChef Junior musiały przyrządzić surf&turf. Wiecie, co to za danie?

Sekret doskonałej formy Michela Morana

Michel Moran przyznał, że nigdy nie był na diecie i je wszystko, na co ma ochotę, tylko w rozsądnych ilościach:

- Jadam często i bardzo regularnie. Tak zostałem nauczony i tak je cała Francja. Zawsze jadłem to, co chciałem, nie w nadmiarze i nigdy nie przytyłem - mówi.

Jakie jest jego ulubione danie?

Michel Moran od ponad dwóch dekad mieszka w Polsce, wraz z żoną, która jest obywatelką naszego kraju. Kucharz nie ukrywa, że bardzo mu posmakowały polskie potrawy. Najbardziej lubi zrazy, kaszę, żurek oraz sernik. 

Podczas jednego z wywiadów Michel stwierdził, że kuchnia każdego regionu jest związana z klimatem, bogactwem urodzaju, historią kraju, trybem życia oraz z programami telewizyjnymi, które pokazują różne dania. Moran postrzega polską kuchnię jako sycącą kuchnię zimową, obfitującą w ciepłe dania takie jak bigos, zrazy, schabowy i pierogi.

Gwiazdor prowadzi na co dzień z żoną restaurację. Co ciekawe, dzieci Michela wcale nie poszły w jego ślady. Co zatem robią? 

- Moja córka Solene studiuje psychologię, a syn został rolnikiem. Mieszka w Nowej Kaledonii, hoduje bydło. Mam z nimi świetny kontakt - powiedział Moran. 

Źródło: pomponik.pl

Gessler: dzieci często gotują lepiej od dorosłych, a dorośli bywają głupi i uparci
ONS.pl
Newsy
Mateusz Gessler powiedział, co naprawdę myśli o gotujących dzieciach. Odważna wypowiedź!
Jakimi kucharzami są dzieciaki? Swoje zdanie na temat uczestników dziecięcego programu kulinarnego MasterChef Junior przedstawił w jednej z rozmów juror konkursu, czyli Mateusz Gessler.

Rusza kolejna edycja kulinarnego show dla dzieci „MasterChef Junior”. W mediach trwa więc promocja programu telewizyjnego nadawanego w TVN. Młodych adeptów sztuki kulinarnej można oglądać w akcji już od 2016 roku. Kto by pomyślał, że w ciągu tych kilku lat udało się przeprowadzić już sześć edycji zabawy dla młodych kuchcików. Sukces programu oparty jest przede wszystkim na kulinarnej inwencji i niezwykłej pomysłowości, a także umiejętnościach dzieci. To jednak nie wszystko. Show nie miałby swojego klimatu, gdyby nie grono jurorów. Kim jest juror „MasterChef Junior” Mateusz Gessler? Jurorzy to znamienity tercet ekspertów: francuski mistrz kuchni Michel Moran, uwielbiana przez telewidzów Ania Starmach, która niedawno została mamą , i młody restaurator Mateusz Gessler.         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez Mateusz Gessler (@mateuszgessler) Syn innego przedstawiciela rodu restauratorów, Adama Gesslera, jest właścicielem trzech restauracji w Warszawie. Oprócz tego ma na swoim koncie kilka wydanych książek kucharskich. Swoją kulinarną edukację zdobywał w Szwajcarii. Co Mateusz Gessler sądzi o młodych kucharzach z „MasterChef Junior”? 40-latek nie owijał w bawełnę. Pełny podziwu i uznania dla młodych kucharzy restaurator przy okazji wymierzył prawdziwy cios w dorosłych gotujących: – Dzieci gotują czasami lepiej niż dorośli. Znam wielu dorosłych, którzy nie potrafią gotować, a wydaje im się, że jest inaczej – powiedział Mateusz Gessler w jednym z wywiadów....

Małgorzata Socha upichciła „danie dla ukochanego” pod okiem Gessler: „Żeby nie zabrakło mu wigoru”
ONS.pl
Newsy
Małgorzata Socha upichciła „danie dla ukochanego” pod okiem Gessler: „Żeby nie zabrakło mu wigoru”
Aktorka musiała się nieźle nauwijać przy kuchence - do garnków zaglądała jej słynąca z niezwykle wysokich kulinarnych standardów Magda Gessler!

Nagrania do lubianego kulinarnego show „MasterChef” już ruszyły. Podobnie jak promocja programu w telewizji i w serwisach internetowych. Gościem jednej z takich promocyjnych audycji była aktorka Małgorzata Socha. 41-latka, doceniana przez widzów między innymi za rolę Violetty Kubasińskiej z dwóch sezonów serialu „Brzydula”, bardzo lubi gotowanie. Nieraz dawała temu dowód na swoim profilu w serwisie społecznościowym Instagram. Co lubi gotować Małgorzata Socha? Pewnego razu pochwaliła się swoim fanom przepisem na rewelacyjne ciasto czekoladowe, którego nie powstydziłby się sam Michel Moran z grona jury „MasterChefa”. Niestety napięty grafik pełny kolejnych dni zdjęciowych i innych obowiązków aktorskich nie pozwala pani Małgosi na ciągłe przebywanie w kuchni i gotowanie dla swojej całej rodziny złożonej z trojga dzieci i męża. Na początku Socha zamawiała dla siebie jedzenie z cateringu, zgodnie z modą w polskim show-biznesie na dietę pudełkową. W końcu aktorka uznała jednak, że nic nie zastąpi własnoręcznie przygotowanego posiłku – choćby z rana. Dlatego też 41-latka stawia na pożywne śniadania, takie jak na przykład jajecznica z boczkiem i z awokado. Swoje umiejętności kucharskie Socha mogła ostatnio zaprezentować światu w studiu „MasterChefa”. Co Małgorzata Socha gotowała w „MasterChefie”? Pani Małgosia gotowała swoją ulubioną i sprawdzona jajecznicę pod okiem samej Magdy Gessler i Michela Morana. Sądząc po zadowolonych minach jurorów „MasterChefa”, gościnna wizyta Sochy nie skończyła się rzucaniem talerzami i przewracaniem stołów!         Wyświetl ten post na Instagramie.        ...

Magda Gessler aż tak schudła? I co z jej włosami? "Stop! Co ja zrobiłam?"
ONS.pl
Newsy
67-letnia Magda Gessler opublikowała nową fotkę. Fani pieją z zachwytu: „Jak Britney Spears”
Magda Gessler zachwyciła fanów swoim nowym zdjęciem. Królowa polskiej gastronomii dawno nie wyglądała tak świeżo i promiennie!

Magda Gessler to niezaprzeczalna królowa polskiej gastronomii . Widzowie w całym kraju pokochali ją za jej bezpośredniość i cięty charakter z którego słynie w programach jak „Kuchenne rewolucje”, "MasterChef" czy innych kulinarnych show. Magda jest też właścicielką kilku luksusowych restauracji, z których jedna otrzymała ostatnio gwiazdkę Michelin . Prywatnie jest mamą syna Tadeusza i córki Lary oraz babcią małej Neny. Obecnym partnerem gwiazdy jest lekarz medycyny rodzinnej i estetycznej Waldemar Kozerawski, który mieszka na co dzień w Kanadzie. Opublikowała nowe zdjęcie Magda Gessler bardzo aktywnie prowadzi swój profil na Instagramie, gdzie śledzi ją ponad 1,1 miliona osób. Ostatnio gwiazda pochwaliła się w sieci nowym, bardzo atrakcyjnym zdjęciem. Widzimy na nim Magdę w burzy blond włosów przeplecionych kolorową chustą, świetlistym makijażu i długich czerwonych paznokciach. Letni dzien .., całkowicie dedykowany mnie samej .., czasami to miły relax ., lubie jak inni dbają o mnie ,, jeszcze basen i jestem@gotowa do zdrowego relax snu – podpisała fotkę Gessler (pisownia oryginalna).         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez Magda Gessler (@magdagessler_official) Podobieństwo do Britney Spears Fani Magdy nie mogli wyjść z zachwytu nad jej nowym zdjęciem. Piękna Madzia, jeszcze piękniejsza w swoich włosach. Pani zawsze będzie dla mnie kwintesencją kobiecości. Jeden z obserwatorów stwierdził nawet, że słynna restauratorka przypomina Britney Spears. Trochę...

10-latka z MasterChefa z ciętą ripostą do Ani Starmach. Wytknęła jej brak umiejętności
ONS.pl
Newsy
Ania Starmach urodziła! Znamy płeć i imię drugiego dziecka jurorki „MasterChefa"
Ania Starmach podzieliła się dziś rano z fanami radosną nowiną o powiększeniu swojej rodziny. Szczęśliwa mama opublikowała pierwsze zdjęcie z maluchem, a także zdradziła jego imię!

Ania Starmach to wielka ulubienica widzów, która zaskarbiła sobie ich sympatię jako jurorka programów „MasterChef” i „MasterChef Junior”. Sławna kucharka jest także autorką licznych książek kulinarnych oraz własnego programu, który emitowany był na antenie TVN Style. Ania Starmach urodziła drugie dziecko Gwiazda w czwartek rano podzieliła się z fanami pierwszą fotografią ze świeżo upieczonym maluchem. Szczęśliwa mama zdradziła także imię i płeć niemowlaka: „Mamy go! Gustaw, Gucio jest już z nami. Najlepiej” – podpisała wzruszające zdjęcie kucharka. Pod postem posypały się gratulacje nie tylko od fanów, ale także od celebrytów i kolegów po fachu. Najlepsze życzenia złożyli m.in. Agnieszka Kaczorowska (która sama oczekuje właśnie drugiego porodu), Zosia Ślotała, Paulina Krupińska, Agnieszka Sienkiewicz, Olga Frycz, Małgorzata Socha, a także kolega z jurorskiej ławki z „MasterChefa” – kucharz Michel Moran.         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez Ania Starmach (@ania_starmach) Czytaj też: 10-latka z MasterChefa z ciętą ripostą do Ani Starmach. Wytknęła jej brak umiejętności Anna Starmach pokazała swoją kuchnię. Wnętrza naprawdę robią wrażenie Najprostsza na świecie szarlotka Ani Starmach. Smakuje jak ta, którą robiła wam babcia