53-letnia Ewa Gawryluk wygląda na 20 lat mniej: „Jem dużo makaronów". Jak to robi, że nie tyje?
ONS.pl
Newsy

54-letnia Ewa Gawryluk wygląda na 20 lat mniej: „Jem dużo makaronów". Jak ona to robi, że nie tyje?

Kto z was nie marzy o tym, aby pomimo upływu lat wyglądać szczupło i młodo? Gwiazda „Na Wspólnej” wie, jak to osiągnąć.

Ewa Gawryluk to polska aktorka filmowa i teatralna. Szerszej publiczności dała się poznać z roli Ewy Hoffer w serialu „Na Wspólnej”. Ma na koncie także większe role filmowe. Przez prawie dekadę była związana z Teatrem Telewizji i Teatrem Współczesnym w Warszawie. Jak ona to robi, że pomimo swoich 54 lat wygląda tak młodo, a jej sylwetka zachwyca?

Magda Gessler odpowiada na pytania

Zrównoważona dieta Ewy Gawryluk

Aktorka przyznała, że jej rodzina szczególnie lubi kuchnię włoską. Dlatego makarony stale goszczą w jej domu. Podawane są właśnie po włosku, z pomidorami i świeżymi ziołami. O szczegółach swojej diety aktorka opowiedziała portalowi Poradnia.pl.

Inne produkty spożywcze, które można znaleźć w lodówce pani Ewy, to białe mięso, nabiał i wszelkie rodzaje warzyw. Gwiazda dużo uwagi przywiązuje też do picia odpowiedniej ilości wody w ciągu dnia.

Jemy dużo makaronów. Do wielu potraw dodaję pomidory, które wszyscy uwielbiamy, i świeże zioła. Pojawia się także białe mięso, nabiał, wszelkie warzywa i woda.

Podstawą prawidłowego i zdrowego odżywiania, oczywiście jest użycie dobrej jakości, zdrowych składników, a także właściwe komponowanie posiłków.

Zobacz także
ewa gawryluk

Ewa Gawryluk wprost uwielbia czekoladowe ciasto. Aktorka podzieliła się z fanami przepisem. Jest naprawdę świetny

Możecie jeść makaron i chudnąć! Zawsze jedzcie go z dodatkiem tego składnika

Możecie jeść makaron i chudnąć! Zawsze jedzcie go z dodatkiem tego składnika

Jednak nie bez znaczenia jest też to, żeby odpowiednio jeść. Nie w pośpiechu i na stojąco. Wrzucenie nawet zdrowej kanapki do torby i jedzenie jej w samochodzie, stojąc w korku, jest niebezpieczne nie tylko ze względu na możliwość odwrócenia uwagi od drogi i spowodowania wypadku. To sposób odżywiania niekorzystny dla organizmu.

Aktorka dużą wagę przywiązuje do spożywanie posiłków w odpowiednim tempie, atmosferze i w spokoju. Celebruje je z rodziną. Dba o to, aby przynajmniej do dwóch posiłków dziennie rodzina zasiadała w komplecie.

Staramy się wspólnie zjadać śniadania i jeśli można – także obiady. Z kolacjami jest trudno, ponieważ i ja, i mąż, często wieczorami pracujemy.

Makaron nie musi być tuczący

Przyglądając się ludziom, nie tylko celebrytom, którzy przyznają, że jedzą produkty uznawane za tuczące, dziwicie się pewnie, że potrafią utrzymać smukłą sylwetkę. To dlatego, że produkty zbożowe uważane są za wysokokaloryczne. Do tego kluski kojarzą nam się z zajadającymi je ludźmi otyłymi.

Tymczasem makaron nie musi być tuczący. Sam produkt nie jest szczególnie wysokokaloryczny. Porcja 100 g suchego makaronu to 300 kcal. Jednak po ugotowaniu kaloryczność produktu spada do 110 kcal.  Jeśli nie połączymy klusek z tłustymi, mięsnymi i mącznymi sosami, powstają z nich dania, które wcale nie przeszkadzają dbać o linię.

To pokazuje jeszcze jedną ważną rzecz: błędem jest, chcąc zrzucić nadmierne kilogramy, przechodzenie na diety eliminacyjne. Czasowe odstawianie makaronu i białego pieczywa, które uwielbiamy, powoduje rzucanie się na nie z tęsknotą, tuż po zakończeniu diety. W takim przypadku efekt jojo mamy murowany.

Zamiast tego, warto odżywiać się racjonalnie. Jeść regularnie, celebrować posiłki, a makarony łączyć, jak pani Ewa, z pomidorami i ziołami. Dzięki temu można utrzymać piękną sylwetkę i dobre zdrowie.

Choć aktorce z pewnością w uniknięciu „boczków” pomaga nie tylko dobra dieta, ale też geny.

Źródło: Plejada, Zdrowie. Gazeta.pl

Ewa Gawryluk
ONS.pl
Newsy
Ewa Gawryluk ma 54 lata, a wygląda na 35. Zdradziła jakich produktów nie je, by tak wyglądać
Czas biegnie nieubłaganie, co odznacza się również na cerze. Jednak w przypadku Ewy Gawryluk zegar chyba stanął w miejscu. Aktorka zachwyca nie tylko promiennym wyglądem, ale i piękną sylwetką. Ostatnio zdradziła, co robi by być w idealnej formie!

Świat blasku fleszy i show-biznesu rządzi się swoimi prawami. To wiadomo nie od dziś. Mimo braku z góry nakreślonego kanonu urody i wyglądu, jasne jest, że dla gwiazd ważne jest, by ich sylwetka była zgrabna. Swoją świetną formą od wielu lat może pochwalić się 54-letnia aktorka Ewa Gawryluk. Droga do aktorstwa Ewy Gawryluk Aktorka po zdaniu egzaminu dojrzałości w Liceum Ogólnokształcącym im. Adama Mickiewicza w swoim rodzinnym Miastku, udała się do Łodzi, aby tam kontynuować edukację na wyższym szczeblu. W 1991 roku ukończyła Państwową Wyższą Szkołę Filmową, Telewizyjną i Teatralną im. Leona Schillera. Jeszcze w trakcie trwania studiów zadebiutowała na wielkim ekranie w filmie „Wiatraki z Ranley”, zaś pierwsze kroki na deskach teatru postawiła w 1992 roku w sztuce Michaela Frayna „Czego nie widać”. Ewa Gawryluk ma na swoim koncie wiele ról serialowych, filmowych jak i teatralnych. Szerszej publiczności znana jest ze swojej roli Ewy Nowak-Hoffer w serialu „Na Wspólnej”. Można ją również zobaczyć w takich produkcjach jak „Dom”  „Słaba płeć?”, „Podatek od miłości”, „Król Przedmieścia” czy „Sztos”.         Wyświetl ten post na Instagramie                       Post udostępniony przez Ewa Gawryluk (@ewa_gawryluk) Jak Ewa Gawryluk dba o swoją sylwetkę? Zawód aktora wiąże się z różnymi konsekwencjami. Jest to działalność wymagająca bardzo dużo zaangażowania, czasu i odpowiednich predyspozycji, nie tylko związanych z radzeniem sobie ze stresem czy odpowiednim wykonywaniem swojego zadania. W pracy aktora bardzo...

Ewa Gawryluk mimo 53-lat ma szczupłą figurę bo ograniczyła słodkości. Czasem jednak robi te kakaowe babeczki
ONS.pl
Newsy
Ewa Gawryluk ma 53 lata i szczupłą figurę, bo ograniczyła słodkości. Czasem jednak robi te kakaowe babeczki
Poznajcie ten przepis! Aktorka nie mogła się oprzeć!

Ewa Gawryluk to znana polska aktorka. Można zobaczyć ją zarówno na ekranach telewizyjnych, jak i na deskach teatrów. Widzowie znają ją z występów w serialach. Od wielu lat gra między innymi w serialu „Na Wspólnej”, gdzie wciela się w postać Ewy Nowak-Hoffer. Aktorka ma 53 lata, a jej figura wprost zachwyca! Sama mówi, że zawdzięcza to samozaparciu i skutecznemu ograniczaniu słodkości. Aktorka co jakiś czas pozwala sobie jednak na odstępstwa od diety. Niedawno podzieliła się na swoim Instagramie pomysłem na deser. Przygotowała pyszne kakaowe babeczki.         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez Ewa Gawryluk (@ewa_gawryluk)   Przepis na babeczki jest bardzo prosty! Nie trzeba ich nawet piec. Robi się go dosłownie w kilkanaście minut. Lista składników też nie jest wyszukana. Składniki na babeczki kakaowe bez pieczenia 1 kostka masła 1 szklanka mleka 3 łyżki cukru 3 łyżki żelatyny 3 łyżki kakao Bakalie: orzechy włoskie, laskowe lub ziemne, rodzynki, żurawinę lub skórkę pomarańczową Kilka ciasteczek owsianych w czekoladzie Przygotowanie babeczek bez pieczenia Masło i mleko pogrzejcie na wolnym ogniu do rozpuszczenia. Dodajcie do rondla kakao i cukier. Mieszajcie aż do rozpuszczenia, uważając, żeby mleko nie wykipiało. Żelatynę rozpuśćcie w osobnym naczyniu w kilku łyżkach zimnego mleka. Mieszajcie, żeby żelatyna była gładka. Dodajcie żelatynę do gotującej się masy i dokładnie wymieszajcie. Zwróćcie uwagę, żeby nie było żadnych grudek. Odstawcie masę na...

gawryluk
ONS.pl
Newsy
54-letnia Ewa Gawryluk ma figurę modelki. Zdradziła przepis na kiszoną kapustę, która wspomaga odchudzanie
Przez lata wzdychali do nie mężczyźni. Ewa Gawryluk wciąż trzyma formę. Czyżby jej sekretem było naturalne odżywianie?

W latach 90. Ewa Gawryluk każdym swoim pojawieniem się na ekranie telewizora przyspieszała akcję serc męskiej populacji naszego kraju. Aktorka nie wstydziła się odważnych scen. Dzisiaj już wiedzie spokojne życie u boku męża, ale wciąż zachwyca wspaniałą figurą. Sekret urody Ewy Gawryluk Co jest tajemnicą wyglądu 54-latki? Wielu powiedziałoby, że to na pewno kwestia genów, ale mamy co do tego wątpliwości. Dlaczego? Wszystko przez to, że aktorka wydaje się nie zostawiać niczego przypadkowi. Dba o siebie poprzez jedzenie naturalnych i zdrowych produktów. Zobaczcie sami jakie są tego efekty. Ten filmik robi wrażenie...         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez Ewa Gawryluk (@ewa_gawryluk) Co takiego przygotowuje w domowym zaciszu Gawryluk? Jej popisowym numerem jest domowa kapusta kiszona. Gawryluk nie kupuje jej na targowisku, ani tym bardziej w sklepie. Aktorka od niedawna kisi kapustę we własnym zakresie. Wszystko za sprawą przepisu zdobytego od swojej siostry Małgorzaty.  Oto jej sprawdzony przepis na smaczną i zdrową kiszonkę. Ta kapusta ma w sobie tak mało kalorii, że można ją jeść niemal bez ograniczeń. Oczywiście najlepiej na surowo.           Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez Ewa Gawryluk (@ewa_gawryluk) Przepis na kapustę kiszoną Ewy Gawryluk Składniki: 1 kg...

Makaron ryżowy czy pszenny
jiri hera, la_vanda/Adobe Stock
Triki kulinarne
Makaron ryżowy czy zwykły? Który jest bardziej zdrowy i pożywny?
Na rynku pojawiają się coraz to ciekawsze produkty. Są wśród nich różnego rodzaju makarony. Czy nietypowy makaron ryżowy jest lepszy niż ten tradycyjny, pszenny? Sprawdźmy to.

Ślady najstarszego makaronu na świecie prowadzą do Chin. To tam właśnie archeolodzy znaleźli szczątki tego mącznego dania sprzed 4 tysięcy lat! W Państwie Środka nie tylko od tysiącleci jedzą już różnego rodzaju kluseczki, ale także używają do nich różnego rodzaju mąk. Moda na makarony inne niż pszenne wzięła się właśnie z kuchni azjatyckiej. Makarony sojowe,  makarony ryżowe – wszystko to przybyło do nas właśnie z Dalekiego Wschodu. Jeżeli lubicie eksperymenty, być może mieliście już możliwość skosztowania tych specjałów. Przed  ewentualną pierwszą degustacją warto dowiedzieć się czy makaron ryżowe jest odpowiedni dla naszego organizmu i jak wypada jego porównanie z makaronem pszennym . Blaski i cienie makaronów Makaron ryżowy wytwarzany jest z ryżu pozbawionego łupin, a więc z tak zwanego ryżu białego. Zabieg łuskania ryżu powoduje, że w znaczny sposób pozbawia się ziaren cennych wartości odżywczych. Niestety na naszym rynku ze świecą szukać możemy makaronów z ryżu pełnoziarnistego. Taki typ makaronu nazywany jest także makaronem z brązowego ryżu lub makaronem ryżowym tapioka. Zwolennicy zdrowej diety łatwo znajdą za to na półkach sklepowych pszenny makaron pełnoziarnisty . Jego smak jest co prawda nieco inny od tego zwykłego, ale to temat na inną dyskusję. Mąka pszenna z zachowanymi otrębami zawiera znacznie dużo więcej mikroelementów, niż ta wielokrotnie pytlowana (przesiewana z otrębów). Ponadto makaron pszenny możemy znaleźć pod wieloma różnymi postaciami – od nitek, przez rurki, aż po różnego rodzaju gniazdka. Z kolei wybór makaronu ryżowego ogranicza się do dwóch postaci – cienkich i grubszych nitek. Pierwsze lepiej sprawdzą się w zupie, a te drugie w różnego rodzaju...