Znana i lubiana pogodynka TVP - Marzena Słupkowska – od lat budzi podziw wśród widzów tej stacji. Zawsze uśmiechnięta i o delikatnej, eterycznej wręcz urodzie, zyskała sobie ogromną sympatię wśród osób, które ją oglądają. W czym tkwi sekret jej smukłego i zadbanego ciała?
Marzena Słupkowska urodziła się w 1978 roku w Golubiu-Dobrzyniu. To znana polska prezenterka telewizyjna, która zyskała największą popularność jako pogodynka w kanałach TVP1, TVP2 i TVP Info.
Słupkowska pracowała także w polonijnej stacji Polvision w Chicago oraz ma za sobą staż w TV Sky News w Londynie. Marzena była też kiedyś modelką agencji modelingowej Rores Models.
W 2017 roku zdobyła „Telekamerę" dla najpopularniejszej prezenterki pogody w Polsce. Jak ona to robi, że nawet w wieku 44 lat, wygląda tak szczupło i młodo?
ONS.pl
Sekret szczupłej sylwetki Marzeny Słupkowskiej
Marzena Słupkowska ma w sobie dużo eteryczności i młodzieńczej lekkości. Jak ona to robi?
- Od zawsze dbam o swoją sylwetkę. Po prostu zwracam uwagę na to, co jem i ile jem. Nie jadam produktów, które uznaję za niezdrowe i staram się racjonalnie kształtować swój jadłospis - zaznacza.
Jak wygląda dieta Marzeny Słupkowskiej?
Prezenterka twierdzi, że niczego sobie nie odmawia, ale stara się odżywiać mądrze i zdrowo:
- Śniadania to jajka w każdej postaci, zsiadłe mleko z owocami, płatki zbożowe np. owsiane, gryczane, jaglane z orzechami i do tego łyżeczka oleju lnianego, posypane zmielonym ostropestem. Obiady zazwyczaj obfitują w ryby i mięso (ale nie codziennie), do tego kasze i warzywa - mówi dodając, że na kolację zwykle wybiera sałatkę.
ONS.pl
Czego prezenterka unika w diecie?
Słupkowska przyznała, że kilku rzeczy w diecie kategorycznie się wystrzega:
nie używa sztucznych słodzików
nie używa syropu glukozowo-fruktozowego
unika oleju palmowego
unika karagenu i innych chemicznych dodatków
smażonych potraw
gazowanych napojów
nie jada białego pieczywa, makaronów i ziemniaków
Zobacz także
Pamiętacie Anię z programu „Rolnik szuka żony"? Tak schudła, że byście jej nie poznali
Córka Ewy Kasprzyk drastycznie schudła, gdy wprowadziła w życie 2 zasady. Imponująca przemiana?
Zapytana, czy kiedykolwiek była na diecie, powiedziała:
- Pamiętam czasy, kiedy w Polsce była modna dieta kapuściana. Tylko ten jeden raz przeszłam na dietę. Było to już dawno temu. Wytrzymałam 4 dni Po czym kupiłam pudełko ulubionych słodkości i zjadłam wszystko - mówi.
Słupkowska przyznaje, że zawsze czyta etykiety na produktach i stara się wybierać to, co naturalne i polskie:
- Wybieram te polskie. Gdy przebywam za granicą wówczas z przyjemnością próbuję specjałów regionalnych - wskazuje.
- Ponadto wsłuchuję się w potrzeby swojego organizmu - mówi.
A co ze sportem? Zapytana, czy jest aktywna fizycznie, powiedziała:
- Latem jeżdżę na rowerze i pływam w jeziorze. W ciągu roku chętnie korzystam ze steppera, uprawiam aerobik, ale przyznaję szczerze, że nieregularnie - zdradza.
Olśniewająca Omenaa Mensah nie wygląda na swój wiek. Sposób odżywiania 43-latki zaskakuje
Omenaa Mensah ma naturalnie smukłe i zgrabne ciało. Jak osiągnąć taki efekt? Przyjrzyjmy się diecie popularnej pogodynki.
Omenaa Mensah od lat niezmiennie zachwyca widzów TVN pogodnym usposobieniem i nienagannym ciałem. W czym tkwi sekret jej doskonałej formy?
Kim jest Omenaa Mensah?
Omenaa Mensah urodziła się w 1979 roku w Jeleniej Górze. To polska dziennikarka i prezenterka telewizyjna, która zyskała największą popularność jako pogodynka stacji TVN.
W 2007 roku Omenaa w parze z Rafałem Maserakiem uczestniczyła w piątej edycji programu „Taniec z gwiazdami". W 2008 roku razem ze swoją córką Vanessą, która ma obecnie 20 lat, prowadziła program kulinarny w TVN Style - „Kuchnia czynna całą dobę".
Omenaa wychowuje jeszcze 5-letniego syna Vincenta, którego ojcem jest Rafał Brzoska. Mensah poślubiła biznesmena w 2019 roku. W 2020 roku Omenaa wyprodukowała autorski program „Wyjątkowe domy", emitowany na kanałach TVN Style i TVN.
Wyświetl ten post na Instagramie
Post udostępniony przez Omenaa Mensah (@omenaamensah)
Mensah udziela się też charytatywnie. W maju 2014 roku założyła fundację Omenaa Foundation. W kwietniu 2017 z inicjatywy tejże fundacji, ruszono z budową szkoły w Temie dla ghańskich dzieci.
Wyświetl ten post na Instagramie
Post udostępniony przez Omenaa Mensah (@omenaamensah)
W czym tkwi sekret pięknego ciała Omeny Mensah?
Omenaa Mensah mimo upływu lat nieustannie może pochwalić się...
ONS.pl
Newsy
50-letnia Marzena Rogalska ma skłonność do cukrzycy. Zdradziła jaką stosuje dietę, by zminimalizować ryzyko choroby
Znana i lubiana prezenterka ma te same kłopoty ze zdrowiem, co miliony zwykłych Polaków. Jak odżywia się Rogalska, by zapobiec chorobie?
Na początek przytoczymy wam pewną liczbę. Statystyki są wstrząsające. W 2018 roku w Polsce na cukrzycę chorowało blisko 3 miliony ludzi . Jakby tego było mało, do grona osób chorujących, należy doliczyć kolejne miliony osób z tzw. stanem przedcukrzycowym.
Do tego grona sama siebie zalicza Marzena Rogalska. Sympatyczną dziennikarkę do niedawna mogliście oglądać w „Pytaniu na śniadanie”. Kilka dni temu 50-latka postanowiła wziąć jednak odejść TVP. Po 12 latach pracy prezenterka zrezygnowała z Telewizji Polskiej.
Zawodowe zawirowania to nie jedyny kłopot Rogalskiej. Znana prowadząca musi sobie radzić także ze skłonnościami swojego organizmu do cukrzycy.
Co je na co dzień Marzena Rogalska?
Rogalska w jednym z wywiadów przyznała, że to schorzenie jest przekazywane w jej rodzinie z pokolenia na pokolenie. Nie napawają optymizmem także i badania byłej dziennikarki TVP. Rogalska nie miała więc wyjścia i musiała wziąć się za swoje odżywianie.
Tutaj podstawą są dla niej 4 posiłki dziennie , włącznie z obowiązkowym śniadaniem – Rogalska mówi, że bez śniadania nie wyjdzie z domu do pracy.
Oprócz tego była gospodyni „Kocham cię Polsko” stawia na racjonalne odżywianie. Zjada na co dzień, to co sezonowe .
Słodycze tylko 2 dni w roku
Jak powiedziała pani Marzena, zamiast jeść w zimie truskawki (pochodzące z hiszpańskiego importu), wybiera rozgrzewające zupy.
Oprócz tego 50-latka wyznała, że prawie w ogóle nie jada słodyczy. Wyjątkiem są 2 dni w roku. Po pierwsze Wielkanoc , kiedy zjada mazurka autorstwa swojej babci. Po drugie Boże Narodzenie . Wtedy na talerzyku Marzeny ląduje makowiec.
W tym roku Rogalska zrobiła chyba wyjątek , bo na jej instagramowym profilu pojawiła się ciekawa relacja z ostatniego Tłustego Czwartku.
Spójrzcie na te smakowite...
ONS.pl
Newsy
59-letnia Jolanta Fajkowska nie uznaje fast foodów. Dziennikarka uwielbia za to 1 produkt
Pomimo upływu lat, prezenterka wciąż wygląda fenomenalnie i zachwyca urodą. W czym tkwi sekret znakomitej formy Jolanty Fajkowskiej?
Jolanta Fajkowska to znana polska dziennikarka i prezenterka telewizyjna. Widzowie pokochali ją za jej szczery uśmiech i sympatyczne usposobienie. Jesteście ciekawi, w czym tkwi sekret smukłej sylwetki gwiazdy?
Kim jest Jolanta Fajkowska?
Jolanta Fajkowska urodziła się w 1963 roku w Kętrzynie. Mimo iż z wykształcenia jest slawistką i historykiem sztuki, na swojej ścieżce zawodowej postawiła na dziennikarstwo.
Telewizyjną karierę Fajkowska zaczynała w „Teleexpressie". Prowadziła też poranne „Pytanie na śniadanie" w TVP2, a także serwisy kulturalne w TVP Info. Pracowała również w radiu Vox Fm.
Od października 2016 roku do września 2020 roku, pełniła funkcję zastępcy kierownika redakcji rozrywki w Programie I Polskiego Radia oraz była szefową redakcji i prowadzącą audycji „Cztery pory roku".
Fajkowska przez lata zachwycała widzów swoim kobiecym wyglądem. Na ekranie zawsze mogliśmy oglądać ją elegancko ubraną i uczesaną. Jak dziennikarka o siebie dba i jak wybiera jeśli chodzi o kulinaria?
Sekret diety Jolanty Fajkowskiej
Jolanta Fajkowska zdradziła w jednym z wywiadów, jak wygląda jej dieta. Gwiazda przyznała, że bardzo dba o zdrowe odżywianie i je wszystko, tylko w rozsądnych ilościach:
- Myślę, że organizm sam wie, co jest dla niego dobre i reguluje moje upodobania smakowe. Bardzo na przykład lubię ryby - duszone, pieczone z ziołami czy też gotowane - byle nie smażone. Chętnie jadam serki smakowe. Dotychczas wręcz nie znosiłam ani smaku, ani zapachu czosnku, teraz uważam, że serek z dodatkiem czosnku jest po prostu wyśmienity. Pijam jogurty z owocami, soki - szczególnie upodobałam sobie pomarańczowy - powiedziała.
Prezenterka dodała, że nigdy nie je fast foodów, lubi klasyczne domowe dania, a obiad zawsze podaje z zupą i...
ONS.pl
Newsy
Pogodynka Polsatu Milena Rostkowska zachwyca szczupłą talią. Nie uwierzycie, do czego ma słabość
Zastanawialiście się kiedyś w czym tkwi sekret idealnej figury Mileny Rostkowskiej? My już wiemy!
Milena Rostkowska od lat występuje w stacji Polsat i Polsat News w roli pogodynki. Widzowie zachwycają się jej urodą i pokochali ją za jej sympatyczne usposobienie. Jak Milena Rostkowska dba o swoją formę i ciało?
Kim jest Milena Rostkowska?
Milena Rostkowska urodziła się w 1981 roku. Swoją przygodę z telewizją rozpoczęła bardzo wcześnie, bo już na pierwszym roku studiów:
- Zaczynałam pracę w telewizji dawno temu, bo w 2001 roku. Pamiętam, że byłam wtedy na pierwszym roku studiów. Przyszłam na casting na luzie i zupełnie nie wiedziałam, co mnie czeka. Pomyślałam: co ma być, to będzie - powiedziała w jednym z wywiadów.
Wyświetl ten post na Instagramie
Post udostępniony przez Milena Rostkowska-Galant (@milena_rostkowska_galant)
Dziennikarka zdobyła w 2011 roku tytuł Miss Internetu. Wiosną 2020 roku brała udział w „Tańcu z gwiazdami", jednak z powodu pandemii program został przerwany i wznowiono go jesienią. Milena uczyła się tańca pod okiem Jacka Jeschke. Niestety, para odpadła z show już w 6. odcinku.
Prywatnie prezenterka jest szczęśliwą mama 5-letniej córki Poli. Jesteście ciekawi, jak Milena dba o swoją sylwetkę?
Wyświetl ten post na Instagramie
Post udostępniony przez Milena Rostkowska-Galant (@milena_rostkowska_galant)
Sekret...