Prowadząca „Dzień Dobry TVN” Małgorzata Rozenek to zarówno gwiazda telewizji śniadaniowej, jak i mediów społecznościowych. Celebrytka jest bardzo aktywna w sieci i na swoim profilu na Instagramie regularnie publikuje różne szczegóły ze swojego życia.

Kiedy pokazała swój idealnie płaski brzuch, w sieci zawrzało. Jedni chcieli poznać sposób na taką figurę, inni zaś krytykowali sylwetkę Rozenek. Sama gwiazda uchyliła rąbka tajemnicy i wyjawiła, w jaki sposób się odżywia.

Małgorzata Rozenek pochwaliła się zgrabną sylwetką

Celebrytka udostępniła na swoim profilu na Instagramie zdjęcie, gdzie z uśmiechem na twarzy pozuje, odsłaniając swój idealnie płaski brzuch. W opisie zdradziła, co mogło być sposobem na osiągnięcie tego efektu. Jak pisze Małgorzata, jest na diecie wegetariańskiej:

Zobacz także:

– Niejedzenie mięsa to najlepsze co mogło mi się przytrafić, każdemu bardzo polecam. Nawet okresowo. To uczucie lekkości, które towarzyszy diecie wegetariańskiej powoduje, że chce ci się latać. Wiosna to dobry czas na rozpoczęcie tej przygody - czytamy.

Choć rezultaty są spektakularne, w komentarzach nie zabrakło słów krytyki lub po prostu troski o prezenterkę:

– Ale ta lekkość na pewno nie jest efektem tylko nie jedzenia mięsa. Znam zarówno wegetarian z otyłością, jak i jedzących mięso pełnych zdrowia i wigoru - odpisywali gwieździe jej fani.

Niektórzy chwalą też Małgorzatę i zachęcają do przejścia na wegetarianizm:

– Myślę, że za parę lat niejedzenie mięsa będzie oczywiste a ludzie, którzy jedzą będą wzbudzać kontrowersje.

– Ograniczenie lub niejedzenie mięsa na pewno pomoże planecie.

Przepis na „sałatkę młodości” Małgorzaty Rozenek 

Rozenek lubi chwalić się swoimi przepisami na lekkie potrawy. Jedną z nich jest „sałatka młodości”. Recepturą na to tajemniczo brzmiące danie Małgorzata podzieliła się w programie „Rozenek cudnie chudnie”. Zobaczcie, jak je przygotować. 

Składniki:

  • ok. 100-130 g mozzarelli (pół kulki)

  • jedna mała cukinia lub pół większej

  • pół awokado

  • pół ogórka szklarniowego

  • pół gruszki

  • kilka łyżek komosy ryżowej (już ugotowanej)

  • 1 łyżka oliwy

  • sok z połowy cytryny

  • świeża bazylia lub pietruszka

  • sól

  • pieprz

Przygotowanie:

  1. Umyjcie cukinię oraz ogórka. Sprawdźcie, czy skórka cukinii jest lekko gorzka - jeśli nie, to użyjcie całej cukinii. W przeciwnym razie, trzeba ją obrać. 

  2. Przekrojonego wzdłuż ogórka pokrójcie w drobną kostkę, a cukinię w cieniutkie plastry. Jeżeli macie specjalną obieraczkę lub temperówkę do warzyw, wykorzystajcie ją do zrobienia „makaronu” z cukinii.

  3. Wydrążcie awokado, pokrójcie na mniejsze kawałki i polejcie sokiem z połowy cytryny. Dzięki temu nie ściemnieje w sałatce.

  4. Wszystkie składniki wrzućcie do miski. Dodajcie jeszcze pokrojoną w plasterki gruszkę oraz mozzarellę. Wymieszajcie, dorzućcie kilka łyżek ugotowanej komosy ryżowej, oliwę oraz sól i pieprz według uznania. Smacznego!