Anna Głogowska to jedna z najpopularniejszych polskich tancerek. 44-latka niezmiennie od lat zachwyca smukłą i zgrabną sylwetką. Jesteście ciekawi, jak wygląda jej dieta?

Kim jest Anna Głogowska?

Anna Głogowska urodziła się w 1978 roku w Krakowie. To polska tancerka klasy „S” w tańcach latynoamerykańskich i tańcach standardowych oraz prezenterka telewizyjna.

W 2005 roku Anna zadebiutowała jako trenerka tańca w programie „Taniec z gwiazdami". W latach 2014–2015 współprowadziła show „Dancing with the Stars. Taniec z gwiazdami".

Głogowska brała udział aż w dziewięciu sezonach programu. Była też współautorką spektaklu tanecznego „The Best of Broadway". Pracuje również jako tancerka w teleturnieju TVP1  „Jaka to melodia".

Zobacz także:

Anna ma też na swoim koncie przygodę z filmem - zagrała Arletę w jednym odcinku serialu „Daleko od noszy". Prywatnie jest mamą 15-letniej Julii, która jest owocem jej byłego związku z aktorem Piotrem Gąsowskim. Jesteście ciekawi, jak tancerka utrzymuje doskonałą formę i smukłe ciało?

Sekret doskonałej figury Anny Głogowskiej

Anna Głogowska przyznała, że była kiedyś na diecie, na której jadła tylko dwa posiłki dziennie. Taki sposób odżywiania bardzo niekorzystnie się na niej odbił. Tancerka była senna i nie miała siły do treningów. Wtedy to właśnie Głogowska postanowiła przejść na zupełnie inny sposób odżywiania. 44-latka postawiła na dietę oczyszczającą warzywno-cytrusową. Została też ambasadorką ogólnopolskiego programu „Uwolnij się od toksyn”.

Na czym polega ta dieta?

Jeżeli chcecie przejść na dietę, którą stosuje Głogowska, prezentujemy przykładowy jadłospis. Dieta prezentuje się nie tylko smacznie, ale też bardzo zdrowo.

1-2 DZIEŃ

I śniadanie:

  • 6 listków sałaty lodowej dobrze osuszcie, wkrójcie do nich średniego pomidora, 4 rzodkiewki, 1/2 ogórka, 1/2 pęczka szczypiorku.
  • Polejcie sosem z łyżeczki oliwy i łyżki soku z cytryny.
  • Posypcie łyżką pestek słonecznika.
  • Do tego szklanka świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego lub pomarańcza.

II śniadanie:

Średni grejpfrut lub szklanka malin (mogą być mrożone).

Obiad:

  • Na zapiekankę ugotujcie 2 ziemniaki 10 min w lekko osolonej wodzie, obierzcie je i pokrójcie w plasterki.
  • W grube plastry pokrójcie małą cukinię, czerwoną cebulę i 2 pomidory.
  • Ułóżcie warzywa w żaroodpornym naczyniu, posypcie 2 zmiażdżonymi ząbkami czosnku, tymiankiem i majerankiem, skropcie łyżeczką oliwy i zapiekajcie ok. 30 min w temp. 180 st. C.
  • Do tego szklanka zielonej herbaty bez cukru.
  • Zamiennik: sałatka z cukinii, 2 pomidorów i cebuli z 2 łyżeczkami oliwy i ziołami.

Podwieczorek:

Koktajl z 1/2 szklanki soku z grejpfruta, po 1/2 banana i brzoskwini lub owoce i 10 orzechów laskowych.

Kolacja:

  • Na gazpacho zmiksujcie 3 pomidory bez skórki, 1/2 obranego ogórka, 3/4 cebuli, ząbek czosnku i łyżeczkę oliwy.
  • Przyprawcie solą i pieprzem.
  • Już na talerzu dodajcie pokrojone w kostkę ćwiartkę cebuli i 1/2 czerwonej papryki.
  • Posypcie bazylią, koperkiem lub natką pietruszki.
  • Zamiennik: sałatka z ww. składników.

Źródło: kobieta.dziennik.pl