Jessica Simpson schudła w ostatnim czasie nie do poznania. Sprawdźcie, w czym tkwi sekret amerykańskiej gwiazdy.
Kim jest Jessica Simpson?
Jessica Simpson urodziła się w 1980 roku w Teksasie. To znana amerykańska piosenkarka, aktorka, projektantka mody i businesswoman. Jessica zadebiutowała na scenie w wieku 19 lat popowa płytą „Sweet Kisses".
W międzyczasie mogliśmy ją oglądać w wielu amerykańskich filmach, m.in. w takich produkcjach jak: „The Witness", „The love Guru", „Blondynka w koszarach", „Wpadka", „Blonde Ambition" czy „Pracownik miesiąca".
W listopadzie 2010 roku, Simpson zaręczyła się z Erikiem Johnsonem, którego poślubiła w lipcu 2014 roku. Para wychowuje wspólnie troje dzieci: córki - Maxwell Drew i Birdie Mae oraz syna Ace'a Knute'a.
Zobacz także:
Sekret doskonałej formy Jessiki Simpson
Jessica Simpson regularnie miała problemy z wagą. Raz była bardzo szczupła, innym razem walczyła z dodatkowymi kilogramami.
Gwiazda opublikowała niedawno na Instagramie zdjęcie, na którym pochwaliła się idealnie płaskim brzuchem zdradzając, że zaledwie w pól roku udało jej się schudnąć aż 45 kilogramów:
- Trzykrotnie przybierałam i zrzucałam 45 kilogramów, więc nie pomyślałabym, że ta chwila kiedyś nadejdzie. Ale w końcu spędzam ferie wiosenne w bikini! - napisała piosenkarka.
Przy okazji zdradziła, jak jej się udało uzyskać takie ciało:
- Ciężka praca, determinacja, miłość do samej siebie - napisała, dodając, że „płakała z dumy".
Jak schudła Jessica Simpson?
Na jej sukces złożyło się wiele czynników. Najważniejszym krokiem w przypadku popularnej Jess, było oddanie się w zaufane ręce trenera - Harleya Pasternaka.
W jednym z wywiadów mężczyzna wyjawił pięć kluczowych nawyków, które Jessica dodała do swojej codziennej rutyny.
- Pokonywała 14 tysięcy kroków dziennie. Pasternak powoli wprowadzał Jessikę do aktywności, zaczynając od 6 tys. kroków dziennie. Z czasem gwiazda doszła do 14 tys. kroków każdego dnia.
- Jadła trzy zdrowe posiłki i dwie przekąski, a przepisy czerpała z książki Pasternaka - „The Body Reset Diet". Każdy posiłek zawierał białko, błonnik i tłuszcz, podczas gdy przekąski to połączenie białka i błonnika lub białka i tłuszczu.
- Poszła na siłownię. Jessica poszła na siłownię z Pasternakiem i drugim trenerem Sydneyem Liebesem. Realizowała 45-minutowe sesje trzy razy w tygodniu, robiąc przy tym ogromne wrażenie na swoich trenerach.
- Każdego dnia spędzała godzinę z dala od technologii. Utrata wagi Jessiki była czymś więcej niż tylko ćwiczeniami i prawidłowym odżywianiem. „Odłączanie się od technologii na co najmniej godzinę dziennie pomogło jej zasnąć" - stwierdził Pasternak.
- Wysypiała się. Jessica spała przez co najmniej 7 godzin każdej nocy. Dobry sen był kluczem do jej sukcesu. „Tak wielu ludzi nie docenia znaczenia snu w kontroli wagi” – powiedział Pasternak.
Co sądzicie o jej metamorfozie?
Źródło: womenshealthmag.com