30 jajek za 9,99zł i masło za grosze? W tym popularnym sklepie to możliwe
AdobeStock
Newsy

30 jajek za 9,99 zł i masło za grosze? W tym popularnym sklepie to możliwe

Zrobiliście już wielkanocne zakupy? Jeśli nie, to warto wybrać się do tego sklepu, który przygotował atrakcyjne promocje na popularne produkty.
Katarzyna Wyborska
marzec 27, 2021

Szykujecie się już na Wielkanoc? Na zakupy warto wybrać się do Stokrotki, która przygotowała atrakcyjne oferty i promocje na produkty, które na pewno przydadzą się podczas świątecznych przygotowań! Sprawdźcie, co można teraz kupić taniej.

Kotlety schabowe bez bułki tartej

Wielkanocne promocje w Stokrotce

W sklepach sieci od 25.03 do 31.03 obowiązują promocje na najpopularniejsze produkty. Warto skorzystać z promocji i zaoszczędzić nieco na świątecznych zakupach! Przecenione zostały poniższe produkty:

  • Masło ekstra Łaciate 200 g: 3,39 zł za sztukę przy zakupie 3 szt. (dla porównania, jedna sztuka kosztuje aż 5,99 zł!)
  • Olej Kujawski 1 l: 4,99 zł za sztukę przy zakupie 2 szt. (lub 7,49 zł przy zakupie jednej sztuki)
  • Kukurydza złocista Bonduelle: 2,99 zł za sztukę przy zakupie 2 szt. (zamiast 4,19 zł za sztukę)
  • Jaja M 30 szt.: 9,99 zł zamiast 14,99 zł (o 33% taniej!)

Pamiętajcie, że obowiązują limity zakupów produktów objętych promocją! W przypadku masła przypada 9 sztuk na 1 osobę i 4 sztuki oleju na 1 osobę.

Zobacz także

Przepis na jaja faszerowane z tuńczykiem

Taka ilość jajek kupionych na promocji świetnie się sprawdzi w przygotowaniach wielkanocnych! Wykorzystajcie je do zrobienia smacznych jajek faszerowanych z pastą z tuńczyka. Będziecie potrzebowali poniższych składników:

Składniki:

  • 6 jaj rozmiar L
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (bez oleju)
  • 1 czerwona cebula
  • Szczypiorek
  • Świeży koperek
  • Majonez
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie:

  1. Ugotujcie jajka na twardo. Duże jajka powinno się gotować około 10 minut.
  2. Ostudźcie jajka, obierzcie ze skorupek i przekrójcie na pół. Wydrążcie żółtka i przełóżcie do miski.
  3. Obierzcie cebulę i pokrójcie w bardzo drobną kostkę. Poszatkujcie szczypiorek.
  4. Przełóżcie szczypiorek, cebulę i tuńczyka do miski z żółtkami i dokładnie wymieszajcie widelcem albo mikserem. Pamiętajcie, żeby wcześniej odlać wodę z puszki z tuńczykiem!
  5. Dodajcie do masy majonez oraz sól i pieprz. Wymieszajcie.
  6. Gotowy farsz nałóżcie do wydrążonych jajek. I gotowe!

Jajka z farszem przed podaniem posypcie świeżym koperkiem. Smacznego!

Komentarze