Szykujecie się już na Wielkanoc? Na zakupy warto wybrać się do Stokrotki, która przygotowała atrakcyjne oferty i promocje na produkty, które na pewno przydadzą się podczas świątecznych przygotowań! Sprawdźcie, co można teraz kupić taniej.

Wielkanocne promocje w Stokrotce

W sklepach sieci od 25.03 do 31.03 obowiązują promocje na najpopularniejsze produkty. Warto skorzystać z promocji i zaoszczędzić nieco na świątecznych zakupach! Przecenione zostały poniższe produkty:

  • Masło ekstra Łaciate 200 g: 3,39 zł za sztukę przy zakupie 3 szt. (dla porównania, jedna sztuka kosztuje aż 5,99 zł!)
  • Olej Kujawski 1 l: 4,99 zł za sztukę przy zakupie 2 szt. (lub 7,49 zł przy zakupie jednej sztuki)
  • Kukurydza złocista Bonduelle: 2,99 zł za sztukę przy zakupie 2 szt. (zamiast 4,19 zł za sztukę)
  • Jaja M 30 szt.: 9,99 zł zamiast 14,99 zł (o 33% taniej!)

Pamiętajcie, że obowiązują limity zakupów produktów objętych promocją! W przypadku masła przypada 9 sztuk na 1 osobę i 4 sztuki oleju na 1 osobę.

Przepis na jaja faszerowane z tuńczykiem

Taka ilość jajek kupionych na promocji świetnie się sprawdzi w przygotowaniach wielkanocnych! Wykorzystajcie je do zrobienia smacznych jajek faszerowanych z pastą z tuńczyka. Będziecie potrzebowali poniższych składników:

Zobacz także:

Składniki:

  • 6 jaj rozmiar L
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (bez oleju)
  • 1 czerwona cebula
  • Szczypiorek
  • Świeży koperek
  • Majonez
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie:

  1. Ugotujcie jajka na twardo. Duże jajka powinno się gotować około 10 minut.
  2. Ostudźcie jajka, obierzcie ze skorupek i przekrójcie na pół. Wydrążcie żółtka i przełóżcie do miski.
  3. Obierzcie cebulę i pokrójcie w bardzo drobną kostkę. Poszatkujcie szczypiorek.
  4. Przełóżcie szczypiorek, cebulę i tuńczyka do miski z żółtkami i dokładnie wymieszajcie widelcem albo mikserem. Pamiętajcie, żeby wcześniej odlać wodę z puszki z tuńczykiem!
  5. Dodajcie do masy majonez oraz sól i pieprz. Wymieszajcie.
  6. Gotowy farsz nałóżcie do wydrążonych jajek. I gotowe!

Jajka z farszem przed podaniem posypcie świeżym koperkiem. Smacznego!