Sandra Kubicka zdradza dietetyczny sekret
Pixabay/Pexels
Gwiazdy

Pije napar z popularnego zioła i jej figura jest idealna. Gwiazda zdradziła swój prosty, dietetyczny sekret

Sandrze Kubickiej można pozazdrościć nie tylko figury! Modelka często dzieli się z fanami sposobami na szczupłą sylwetkę. O co chodzi tym razem?
Aleksandra Jaworska
listopad 05, 2020

 

Social media to łatwy i skuteczny sposób na dotarcie z właściwą treścią do odbiorów. Świadoma tego faktu Sandra Kubicka często dzieli się swoim życiem na Instagramie, pokazując jak funkcjonuje, co jada oraz w jaki sposób zachowuje szczupłą sylwetkę. Jej konto obserwuje ponad 600 tys. osób!

Nie takie tajne tajemnice

W jednym z swoich Instastory Kubicka opowiedziała co składa się na zdrowy tryb życia, który kultywuje od lat. Życie gwiazdy jest inspiracją dla wielu początkujących modelek. Sandra wyjechała z rodziną do USA jako kilkulatka, gdzie sukcesywnie pracowała na moment szczytu, w którym znajduje się obecnie jej kariera.

Najbardziej istotną u mnie rzeczą są okienka żywieniowe. Nie na wszystkich to działa […]. Trzeba też pić bardzo dużo wody. Polecam też napar z hibiskusa i pokrzywę oraz wszystko to, co pozwala się pozbyć nadmiaru wody – podpowiada gwiazda.

Dieta i wysiłek 

Modelka przyznaje, że proporcjonalne kształty i talia osy to duża zasługa odpowiedniego żywienia. Od dłuższego czasu towarzyszą jej sprawdzone nawyki, w tym: dieta zwana IT, która polega na głodówce między ostatnim posiłkiem wieczornym, a pierwszym posiłkiem dnia następnego.

Równie pomocne w osiąganiu figury marzeń okazują się rekomendowane przed Kubicką ćwiczenia cardio. Dzięki nim można w szybki sposób zrzucić kilka niepotrzebnych kilogramów i przygotować ciało do pracy przed obiektywem fotografa.

Pamiętajcie, nie oszczędzamy się podczas ćwiczeń! - dodaje.

Sandra Kubicka
Facebook/Sandra Kubicka

 

Źródło: Jastrząb Post

Zdjęcie główne: Pixabay/Pexels

Zdjęcie w artykule: Facebook/Sandra Kubicka

 

Komentarze
kawa cukier biały czy brązowy
shixugang/Pixabay.com
Zdrowie Cukier biały czy brązowy? Uważaj, który sypiesz do swojej kawy!
Słodzisz kawę? Pewnie nie zastanawiasz się nad tym, jakiego cukru używasz. A to wielki błąd! Dowiedz się jaki cukier do kawy jest najlepszy.
Katarzyna Wyborska
listopad 04, 2020

Choć zapaleni kawosze reagują przerażeniem na myśl o poprawianiu smaku kawy mlekiem lub cukrem, większość z nas nie wyobraża sobie tego napoju bez przynajmniej jednego z tych dodatków. Jednak czy wiedzieliście, że to jakim cukrem słodzicie kawę ma ogromny wpływ na wasze zdrowie? Biały cukier – biała śmierć? Dziś większość produktów na sklepowych półkach zawiera cukier. Nawet keczup jest słodzony! Co więcej, przetworzona żywność słodzi się białym cukrem, który według naukowców jest najgorszy dla naszego zdrowia. Wysnuli oni nawet tezę mówiącą o tym, że biały cukier uzależnia silniej, niż niektóre narkotyki. Powoduje on nadwagę oraz próchnicę, a ponadto prowadzi do miażdżycy i cukrzycy. Cukier biały i brązowy – różnice Alternatywą jest cukier brązowy, który pochodzi z trzciny cukrowej. Czy poza sposobem pozyskiwania różni się czymś od białego cukru? Oczywiście! Biały cukier otrzymuje się z buraków cukrowych. Jest słodki i na tym kończą się jego walory, ponieważ nie ma on żadnych wartości odżywczych – poza solidną dawką węglowodanów. Natomiast cukier brązowy dzięki temu, że nie poddaje się go procesowi rafinacji (czyli oczyszczania ) zawiera wapń, magnez i potas. Temu też zawdzięcza swój charakterystyczny, brązowy kolor. Co zamiast cukru? Jeżeli szukacie zdrowszej alternatywy dla cukru, warto sięgnąć po inne substancje słodzące, takie jak: Ksylitol Syrop klonowy Erytrol

Przeczytaj