Tadeusz Muller to znana postać telewizyjna i medialna. Prywatnie jest synem Magdy Gessler i bratem Lary. Ci, którzy na co dzień śledzą losy rodziny doskonale wiedzą, że każda z wymienionych osób związała swoje życie z kulinariami.

Kim jest syn Magdy Gessler?

Tadeusz Muller z wykształcenia jest psychologiem. Przez chwilę chciał również pójść w stronę fotografii. Ostatecznie zajął się jednak tworzeniem i wdrażaniem najróżniejszych projektów kulinarnych. Syn Gessler prowadzi również telewizyjny program o gotowaniu. Ponadto, jest właścicielem kilkudziesięciu restauracji w całej Polsce.

Tadeusz Muller karmi swojego kota mlekiem z migdałów

Na Instagramie restaurator ma już ponad 18 tysięcy obserwujących! Nic więc dziwnego, że tak często się do nich odzywa. Wśród wielu dodawanych przez niego zdjęć, najwięcej miejsca zajmują te związane z kulinariami. W najnowszym poście restaurator, wraz z kotem Kokto, zachęcają swoich obserwatorów do zrobienia zdrowego i pożywnego mleka z migdałów. 

Mleczko dla Pana Kota? Chętnie przyjmę! Kokto bardzo lubi mleko z migdałów robione w wyciskarce wolnoobrotowej i bardzo poleca.

Przepis na mleko migdałowe

Do przyrządzenia mleka z migdałów będziesz potrzebować maszynki wolnoobrotowej przeznaczonej do wyciskania warzyw i owoców. Jak zaznacza Muller, tego typu sprzęt doskonale poradzi sobie również z orzechami.

Zobacz także:

Okazuje się, że przepis na napój zarówno dla ciebie, jak i twojego zwierzaka, jest dziecinnie prosty! Wystarczy, że przez noc namoczysz 300 gramów migdałów w wodzie. Podobnie zrób z rodzynkami (50 gramów) – umieść je w oddzielnym słoiku i zalej wodą na ok. 8 - 10 godzin. Trzecim składnikiem potrzebnym do przygotowania napoju jest esencja waniliowa.

Przygotowanie: Migdały i rodzynki odcedź z wody, ale jej nie wylewaj, i umieść w maszynce wolnoobrotowej. Po chwili zobaczysz, jak wypływa z niej mleko. Wtedy powoli zacznij dolewać wodę z migdałów (500 ml). Na sam koniec, już bezpośrednio do powstałego mleka, dodaj kilka kropel esencji waniliowej, zamieszaj i gotowe!