Maryla Rodowicz
ONS
Gwiazdy

Maryla Rodowicz narzeka na „głodową emeryturę”. Jednak w kuchni artystki można się dopatrzeć złotego kranu
 

W starciu artyści kontra pandemia na razie króluje optymizm i wiara w lepsze czasy. Nie wszyscy podchodzą jednak do sprawy w tak pozytywny sposób. Maryla Rodowicz już podczas pierwszej fali koronawirusa narzekała na swój pogarszający się byt.
Aleksandra Jaworska
listopad 19, 2020

Zakaz imprez masowych, koncertów i wydarzeń kulturalnych stał się tymczasowo naszą nietypową codziennością. Artyści, którzy żyją z wytworów własnej pracy artystycznej, zgłaszają zażalenia.

Osoby publiczne mają zazwyczaj wierne grono widzów, które wspiera gwiazdy w ich zmaganiach z nową sytuacją na świecie. Również fani są nad wyraz czujni. Nie umknie im kuluarowe zdjęcie, czy komentarze wymieniane między celebrytami. Wszystko za sprawą mediów społecznościowych.

Luksusowe dodatki

Maryla Rodowicz ma wiernych fanów. Jej trwająca blisko 50 lat kariera zdążyła udowodnić, że piosenkarka jest jedną z czołowych polskich artystek. Autorka hitu „Małgośka” zdaję się nie odstawać od swoich młodszych koleżanek.

Prowadzi konto na Instagramie, na które cyklicznie wrzucane są osobiste zdjęcia i opisy, dotyczące prywatności gwiazdy. Czasami są to fotografie znajomych, występy sceniczne, ale i prezentacja wnętrza domu piosenkarki.

Wobec ostatnich niepokojów Rodowicz, które dotyczyły zbyt niskiej emerytury, wygląd jej domu budzi powszechne zdziwienie. Uważni obserwatorzy dopatrzyli się złotego kranu w kuchni artystki. Odkąd zdjęcie pojawiło się w social mediach, na koncie gwiazdy nie ustępuje lawina komentarzy.

Instagram Maryla Rodowicz
Instagram/Maryla Rodowicz

#Zostajęwdomu

Akcja opatrzona tytułem #zostajęwdomu zmusiła nas wszystkich, w tym osoby powszechnie znane, do ograniczenia kontaktu z innymi. Władze cyklicznie przypominają, aby ograniczyć wychodzenie z domu, jeżeli nie mamy ku temu palącej potrzeby.

Celebryci poczuli, że to najlepszy moment, aby uchylić rąbka tajemnicy swojego świata fanom. Maryla Rodowicz uzbierała ich na swoim koncie na Instagramie prawie 100 tysięcy. Pod postem z kuchni artystki wywiązała się ciekawa wymiana zdań.

Autorzy niektórych komentarzy chwalili wystrój wnętrza, ale i samą Rodowicz, przypisując do jej cech prawdziwie złote serce. Kolejni złoty kran potraktowali prześmiewczo, wskazując na niego ostrymi słowami, szczególnie wobec smutku Rodowicz o jej rzekomej, „głodowej emeryturze”.

Sama zainteresowana podeszła do tematu z ironią i humorem. Otwarcie zaznaczyła, by nie wypominać jej złotego kranu. Taki dodatek do kuchni to zresztą popularny trend ostatnich lat. Może i was zainspiruje do remontu domowej kuchni?

 

Komentarze
Bożena Dykiel, przepis na śledzie
Gotujmy.pl/Wikimedia Commons, Ja Fryta
Gwiazdy Nie uwierzysz, co Bożena Dykiel dodaje do śledzi. Dzięki temu wychodzą idealne
Przepis Bożeny Dykiel na śledzie może cię zaskoczyć. Jedna mała zmiana w tradycyjnym przepisie, a robi różnicę. Podpowiadamy, chodzi o przyprawę!
Aleksandra Jaworska
listopad 19, 2020

Myśl o śledziach towarzyszy nam szczególnie podczas zbliżających się świąt lub jako pomysł na zakąskę do napojów wysokoprocentowych. Goszczą na stołach od wieków, bo śledzie to bardzo popularna ryba. Dostarczają organizmowi niezwykle cennych składników odżywczych i mają bardzo smaczne, delikatne mięso. Lubicie je? Na obniżenie ciśnienia Mięso śledzia zawiera dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych (nazywanych obecnie kwasami omega-3). Ich wielką zaletą jest obniżanie stężenia cholesterolu we krwi oraz poprawa w obszarze ciśnienia tętniczego.  Witaminowy skład Lata badań udały potwierdzić w nich również duże ilości witaminy A. Jej dobrze przyswajalna wersja, obecna w śledziach, wzmacnia skórę, włosy i paznokcie. Udowodniono jej m.in. działanie przeciwnowotworowe.  Kolejnym, nie mniej istotnym dla zdrowia człowieka składnikiem jest witamina D, odpowiadająca za wzmacnianie kości, czy witaminy z grupy B - B1, B2, B6 i B12. Witaminy  pochodzenia B mają korzystny wpływ na nasz układ nerwowy. Składniki na śledzie a’la Bożena Dykiel: 3 kg śledzi, 2 duże cytryny, cukier wedle uznania, świeżo zmielony pieprz, świeża kolendra, oliwa dobrej jakości, śmietana 18 % Sposób przygotowania: Dokładnie myjemy śledzie. Oprawiamy je i namaczamy co najmniej przez 2-3 godziny. Podczas namaczania kilkakrotnie zmieniamy wodę. Odpowiednio długo wymoczone śledzie odcedzamy i kroimy każdy filet na dwie albo trzy części. Układamy na talerzach i skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie posypujemy je odrobiną cukru i świeżo zmielonego pieprzu. Na koniec świeżą, tłuczoną kolendrę. To właśnie ona doda śledziom wyrazistości! Po około godzinie wkładamy ryby do słoika i zalewamy...

Przeczytaj