Ewa Kasprzyk schudła
ons
Gwiazdy

Ewa Kasprzyk zdradziła, jak udało jej się schudnąć. Nie uwierzycie, co włączyła do swojej diety!

Znana aktorka teatralna, telewizyjna i filmowa, Ewa Kasprzyk, już nieraz przechodziła na rozmaite diety. Ostatnia, którą przyszło jej testować, przyniosła oszałamiające efekty. W zaledwie trzy dni gwiazda schudła kilka kilogramów!
Weronika Kępa
listopad 18, 2020

Ewa Kasprzyk zawsze prowadziła intensywny tryb życia. Jednak samo bieganie z planu na plan nigdy nie zapewniło jej idealnie szczupłej sylwetki. Kobieta już nieraz przechodziła na rozmaite diety. Zdarzało się, że po ich zastosowaniu pojawiał się efekt jo-jo. Raz chudła 5 kilogramów, za chwilę tyła kolejne 6 i tak bez końca. 

Tym razem gwiazda postanowiła przejść na trzydniową dietę kefirową! Na pomysł nie wpadła jednak samodzielnie. Sposób zarekomendował jej trener personalny, który dzięki nabiałowi sam zgubił aż 6 kilogramów w ciągu 72 godzin! 

Magda Gessler odpowiada na pytania

Dieta kefirowa

Dieta kefirowa nie należy do skomplikowanych. Wystarczy na okres od 3 do 5 dni odstawić wszystkie pokarmy i spożywać tylko i wyłącznie kefiry. W ciągu doby powinno się ich wypijać ok. 10. Sposób ten, mimo że oczyszcza ciało i umysł, jest również bardzo wyczerpujący dla organizmu. Jednak, czego się nie robi dla wspaniałej sylwetki!

Jeśli jednak boisz się aż tak restrykcyjnych metod odchudzania, istnieje również drugi, choć mniej skuteczny, sposób na dietę kefirową. Zakłada on włączenie kefiru do każdego spożywanego w ciągu dnia posiłku. Oczywiście zakładając, że serwowane dania będą stosunkowo niskokaloryczne i właściwie zbilansowane.

Zobacz także

Kefir wspomaga chudnięcie

Okazuje się, że zawarte w kefirze wartości odżywcze mają niesamowite właściwości odchudzające. Regularne spożywanie tego nabiału między innymi poprawia metabolizm, wspomaga pracę jelit oraz hamuje rozwój ich niekorzystnej flory bakteryjnej. Nie bez znaczenia jest również niska zawartość tłuszczu w produkcie oraz brak dodanego cukru. Niewielu również wie, że kefiry można serwować również osobom cierpiącym na nietolerancję laktozy.

Nawet jeśli twoim celem nie jest schudnięcie, włączenie do codziennej diety kefiru z pewnością pozytywnie wpłynie na twoje zdrowie. Ten mleczny napój zmniejsza bowiem między innymi ryzyko zachorowania na osteoporozę czy nowotwór. Dodatkowo może wpływać łagodząco na wszelkie objawy alergii.

Źródło: kobieta.interia.pl

kasza gryczana kto nie może jeść
Adobe Stock
Newsy Nie każdy może jeść kaszę gryczaną. Lepiej na nią uważać
Kasza gryczana powinna stanowić podstawowy składnik wielu diet. Mimo, że produkt ten wykazuje cenne właściwości zdrowotne, okazuje się, że nie każdy może go jeść. Jeśli zmagasz się z niewydolnością nerek pod żadnym pozorem po nią nie sięgaj!
Weronika Kępa
grudzień 07, 2020

Kasza gryczana to produkt, który nie każdy lubi. Jednak jej fanów również nie brakuje. Nic dziwnego, bowiem prawidłowo przyrządzona potrafi naprawdę dopieścić kupki smakowe . Ponadto jest także niesamowicie zdrowa. Niewiele osób ma świadomość, jak dużo są w stanie zdziałać w organizmie te małe, brązowe ziarenka. Cenne właściwości kaszy gryczanej Kasza gryczana jest przede wszystkim bardzo cennym źródłem błonnika. Ten obniża poziom cholesterolu oraz stężenie glukozy we krwi, zmniejsza również ryzyko zachorowania na chorobę wieńcową. Jej regularne spożywanie może nawet pomóc w zrzuceniu zbędnych kilogramów. Na tym jednak nie koniec. Produkt ten zawiera również unikatowe aminokwasy, takie jak lizyna. To właśnie dzięki niej ludzki organizm jest w stanie wytwarzać białe krwinki, tak istotne w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz kości . Ponadto związek ten korzystnie wpływa między innymi na kondycję psychiczną. Nie można także zapomnieć, że kasza gryczana zawiera niesamowicie duże ilości witamin z grupy B. Dlatego też jej regularne spożywanie pozytywnie wpływa na pracę układu nerwowego. W gryce nie brakuje również soli mineralnych, takich jak wapń, żelazo, cynk, fosfor czy magnez. Dlatego tak ważne jest włączenie jej do codziennej diety. Idealna dla osób na diecie bezglutenowej Kasza gryczana to produkt bezglutenowy, stąd z powodzeniem mogą ją jeść między innymi osoby przestrzegające tego typu diety lub chorujące na celiakię. Niestety, istnieje również grupa ludzi, która pod żadnym pozorem nie powinna spożywać tego produktu. Nie powinnaś spożywać kaszy gryczanej jeśli... Jeśli zmagasz się z niewydolnością nerek, kamicą, wrzodami żołądka, problemami jelitowymi lub chorą dwunastnicą , ogranicz spożywanie kaszy gryczanej...

Przeczytaj
Maryla Rodowicz schudła
Wikipedia
Gwiazdy To dzięki tej diecie Maryla Rodowicz schudła 20 kilogramów! Królowa polskiej sceny muzycznej w końcu ujawniła prawdę!
Znana polska piosenkarka, Maryla Rodowicz, zawsze miała problem z nadwagą. W ostatnich latach udało jej się jednak schudnąć aż 20 kilogramów! Gwiazda zapowiada, że to nie koniec jej przemiany. Już testuje nową dietę!
Weronika Kępa
listopad 10, 2020

Maryla Rodowicz ma 74 lata. Wigoru i energii może jej jednak pozazdrościć niejeden młody człowiek. Kobieta wciąż szaleje na scenie, jest aktywna fizycznie i zawodowo. Mimo ogromnej ilości wykonywanych obowiązków Rodowicz zawsze miała problem z nadwagą, która w pewnym czasie zaczęła zagrażać jej zdrowiu. Gwiazda przeszła między innymi poważną operację biodra, która uświadomiła jej, że stawy należy odciążyć. Piosenkarka postanowiła raz na zawsze rozprawić się ze swoimi nadprogramowymi kilogramami. Spektakularną przemianę rozpoczęła od diety Dukana. Dieta Dukana Sposób ten opiera się na jedzeniu przede wszystkim produktów zawierających dużą ilość białka. Ma on radykalnie odchudzić i oczyścić organizm bez efektu jo-jo. Mimo że na diecie Dukana Rodowicz schudła aż 9 kilogramów, postanowiła spróbować czegoś innego. Dieta tradycyjna Piosenkarka stwierdziła, że najlepszym sposobem na schudnięcie będzie po prostu zdrowe odżywianie i sport. Z dnia na dzień zrezygnowała ze słodkich przysmaków, a także kalorycznych i tłustych posiłków. W jej menu zagościły lekkostrawne i starannie skomponowane dania, warzywa i owoce. Piła też bardzo dużo wody mineralnej nie zapominając przy tym o aktywności fizycznej. Rodowicz chodziła na siłownię i grała w tenisa. W ten sposób schudła aż 20 kilogramów! Dieta ketogeniczna Aktualnie piosenkarka testuje nową dietę ketogeniczną, na której zamierza schudnąć kolejne 10 kilogramów. Ten sposób odżywiania opiera się głównie na dostarczaniu do organizmu dużej ilości tłuszczu i minimalnej ilości węglowodanów oraz cukrów. - Nie wolno jeść chudo, trzeba tłusto. Nie można spożywać węglowodanów, owoców. Można warzywa, ale też nie wszystkie. Eksperci twierdzą jednak,...

Przeczytaj
woda z cytryną
Adobe Stock
Zdrowie Działa niczym tarcza na cały organizm. Wystarczy odrobina dziennie, by poczuć różnicę
Choć picie szklanki ciepłej wody z cytryną zaraz po przebudzeniu to metoda stara, jak świat, wciąż wielu o niej zapomina. To błąd. Koniecznie wyrób w sobie ten nawyk. Cytryna działa na nasz organizm niczym tarcza!
Weronika Kępa
listopad 26, 2020

Ten niepozorny owoc, na co dzień dodawany głównie do herbaty, potrafi zdziałać cuda. Zawarte w nim wartości odżywcze są bowiem niebywale cenne dla naszego organizmu. Wbrew powszechnemu myśleniu, cytryna to nie tylko źródło witaminy C, ale również między innymi błonnika, wapnia, żelaza, potasu oraz witaminy B6. Nie bez powodu jest więc nazywana jednym z najzdrowszych produktów dostępnych na rynku. Cytryna wspomaga pracę układu pokarmowego Regularne picie soku z cytryny korzystnie wpływa przede wszystkim na pracę układu pokarmowego. Eliminuje zgagę, nudności i wszelkie problemy trawienne. Szklanka ciepłej wody z cytryną i miodem to również idealny sposób na pozbycie się zbędnych kilogramów - owoc ten wspaniale przyspiesza oczyszczanie organizmu. Na tym jednak nie koniec! Zmniejsza ryzyko zachorowania na raka Cytrynę poleca się również osobom chorym na nadciśnienie . Zawarty w niej potas może bowiem pomóc w utrzymaniu ciśnienia w granicach normy. Eksperci twierdzą także, że zawarta w cytrynie witamina C i limonen, może zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka płuc, piersi, wątroby, a nawet żołądka. Wzmacnia odporność Cytryna to również niezawodny sposób na wzmocnienie odporności. Picie jej soku zaleca się więc jesienią i zimą, kiedy nasz organizm szczególnie narażony jest na różne infekcje. Jeśli jednak na profilaktykę jest już za późno i leżysz chora w łóżku, spróbuj wyleczyć się cytryną. Zawarte w niej wartości odżywcze szybko postawią cię na nogi. Wbrew powszechnemu myśleniu cytryna, mimo że jest kwaśna, nie zakwasza organizmu. Przeciwnie. Jest produktem alkalizującym, który pozwala zachować równowagę kwasowo-zasadową. Woda z cytryną to podstawa codziennej diety wielu gwiazd. Napój stał się...

Przeczytaj
najzdrowsze gatunki ryb
Adobe Stock
Newsy 6 najzdrowszych gatunków ryb. Czy na pewno jest wśród nich karp?
Ryby powinny stanowić jeden z głównych elementów każdej zbilansowanej i zdrowej diety. Bowiem produkt ten to nie tylko źródło cennych kwasów omega-3, ale również wielu witamin, białka oraz żelaza. Eksperci zalecają jego spożywanie nawet 3 razy w tygodniu. Sprawdźcie, po które gatunki najlepiej sięgać.
Weronika Kępa
grudzień 21, 2020

W Polsce występuje ok. 120 różnych gatunków ryb, jednak nie wszystkie nadają się do jedzenia. Pomijając te zagrożone wyginięciem, niektóre z nich po prostu warto omijać, a inne wręcz przeciwnie! Jak się okazuje, wśród 6 najzdrowszych gatunków ryb znajduje się między innymi… karp, który już niedługo zagości na stołach wszystkich Polaków! Karp Choć ryba posiada dużo ości, z których wyjmowaniem nie każdy lubi się trudzić, jej spożywanie z pewnością bardzo korzystnie wpływa na ludzki organizm. Bowiem karp zawiera ogromne ilości łatwo przyswajalnego białka, ale również potas, wapń oraz żelazo. Te składniki mogą przyczynić się między innymi do złagodzenia objawów migreny, astmy czy reumatyzmu. Dorsz Do codziennej diety warto włączyć również dorsza. To istne źródło kwasów omega-3 i omega-6, ale również cennych witamin. Oprócz tego, że powszechnie spożywa się go w towarzystwie ryżu czy ziemniaków, z powodzeniem można również pić tran z jego wątroby.  Śledź Kolejną, zaliczaną do grona najzdrowszych i jednocześnie serwowaną podczas świąt Bożego Narodzenia rybą jest śledź. Regularne spożywanie tego produktu bardzo korzystnie wpływa na ludzki układ kostny, dostarcza wielu cennych składników mineralnych, chroni przed anemią, a także dba o prawidłowy metabolizm. Łosoś Jak się okazuje, łosoś to jedna z najtłustszych ryb dostępnych w polskich sklepach. Włączenie jej do codziennej diety, przede wszystkim wpływa korzystnie na pracę tarczycy, ale również hamuje proces starzenia, wzmacnia kości oraz mięśnie i wspomaga pracę serca.  Mintaj W polskich sklepach dostaniecie również mintaja. Nie wahajcie się po niego sięgnąć. Ryba ta ma wyjątkowo niską kaloryczność, więc idealnie...

Przeczytaj