Magda Gessler kolaż
Z. Jasiński/ons/Jacek Nizinkiewicz/Twitter
Gwiazdy

Ciężko uwierzyć, co Magda Gessler zrobiła w swojej restauracji! Wszystko zostało sfotografowane!

Sprawdźcie, co znana ze swych kontrowersyjnych wypowiedzi Magda Gessler zrobiła w swoim lokalu!
Katarzyna Wyborska
listopad 16, 2020

Mogłoby się wydawać, że surowa i wydająca ostre opinie Magda Gessler sama rygorystycznie przestrzega w swoich lokalach zasad, których każe się trzymać restauratorom, którym pomaga w "Kuchennych Rewolucjach". Jednak po ostatnich wydarzeniach zaczynamy mieć co do tego wątpliwości!

Czy pamiętacie jeszcze obietnicę, jaką kilka tygodni temu Magda Gessler złożyła swoim gościom? Jeżeli nie, to przypominamy:

W przyszłym tygodniu sama będę w "Fukierze" smażyć placki ziemniaczane i z wielką miłością wydawać je ludziom, spacerującym po Starówce. Będę je podawać z musem jabłkowym ze śmietaną i tatarem ze śledzia lub łososia – zapewniała restauratorka.

Mowa tutaj o wprowadzonym niedawno zakazie podawania posiłków w lokalach gastronomicznych, w związku z czym restauracje zaczęły oferować sprzedaż na wynos. A Magda Gessler osobiście zapewniła, że nie dość, iż jej lokal będzie w ten sposób prowadził sprzedaż, to ona sama będzie wydawać zamówione posiłki!

Być może miał to być ukłon w stronę pracowników, by ci mogli się przekonać, że Gessler osobiście angażuje się w pracę w swoich restauracjach i pracuje w nich tak, jak wszyscy inni. Pojawiły się jednak głosy krytyki – niektórzy bowiem twierdzą, że takim działaniem Magda Gessler pozbawiła jedną osobę pracy! Trudno jednak udowodnić, czy rzeczywiście restauratorka zastąpiła tego dnia jednego pracownika pozbawiając go jego dniówki, czy może tylko pozowała do zdjęć.

 

Źródło: teleshow.wp.pl

Komentarze
magda gessler restauracja
Wikipedia
Gwiazdy GORĄCY APEL Magdy Gessler do restauratorów! "Sama TEŻ będę to robić" – mówi
Restauracje szczególnie mocno odczuły skutki pandemii. Znana restauratorka Magda Gessler wpadła na pomysł, dzięki któremu być może uratuje istnienie wielu lokali! Co takiego wymyśliła?
Katarzyna Wyborska
listopad 06, 2020

Słynna restauratorka Magda Gessler znana jest z ciętego języka i świetnych pomysłów. Gwiazda ma głowę nie od parady i nie zwalnia tempa nawet podczas pandemii! Sprawdźcie, co teraz wymyśliła! Ograniczenia w gastronomii W związku z pandemią koronawirusa, rząd podjął decyzję o zamknięciu lokali gastronomicznych. Dozwolone jest jedynie sprzedawanie jedzenia na wynos, więc większość osób zaczęła zamawiać posiłki z dowozem do domu. Restauratorzy jednak przypominają, że ich lokale są cały czas otwarte i można osobiście przyjść, zamówić obiad i odebrać posiłek na wynos. Polacy jednak nieco obawiają się wchodzić do lokali, dlatego restauratorka Magda Gessler wpadła na genialny pomysł, żeby zachęcić klientów do odwiedzania jej restauracji! Placuszki z okienka Magda Gessler zaproponowała restauratorom, żeby w miarę możliwości uruchomili w swoich lokalach okienka, w których będą wydawali posiłki na wynos. Dzięki temu klienci nie będą musieli wchodzić do środka i kontakt między nimi a obsługą będzie maksymalnie ograniczony. Gwiazda telewizji potwierdziła, że sama wypróbuje niedługo swój pomysł w praktyce i niebawem będzie można kupić placki ziemniaczane „z okienka” w jednej z jej restauracji. – W przyszłym tygodniu sama będę w Fukierze ["U Fukiera" – red.] smażyć placki ziemniaczane i z wielką miłością wydawać je ludziom spacerującym po Starówce – zapewnia w rozmowie z "Faktem". – Będę je podawać z musem jabłkowym ze śmietaną i tatarem ze śledzia lub łososia – obiecuje. Droga Magdo – trzymamy za słowo!   Źródło: kobieta.wp.pl

Przeczytaj
solianka przepis
IwonaF/gotujmy.pl
Przepisy Soljanka mięsna, którą pokochasz! Obłędnie pyszny i prosty przepis od Magdy Gessler!
Jeżeli lubicie przepisy od Magdy Gessler, to koniecznie wypróbujcie ten na wyjątkową soljankę! Danie proste w przygotowaniu - a do tego jakie pyszne!
Katarzyna Wyborska
listopad 09, 2020

Wiemy, że uwielbiacie przepisy Magdy Gessler, dlatego dziś mamy coś specjalnego! Gdy raz spróbujecie tej soljanki mięsnej, to już nie będziecie chcieli jeść nic innego! Sprawdźcie, jak ją przygotować. Soljanka – wschodni przysmak Grzybowa, rybna lub mięsna – soljanka to tradycyjne danie kuchni ukraińskiej i białoruskiej, popularne także we wschodnich częściach naszego kraju. Przygotowuje się ją na bazie wybranego mięsa, ryb lub grzybów, a obowiązkowym dodatkiem jest cytryna lub woda z kiszonych ogórków. Solianka musi być kwaśna! Soljanka mięsna z przepisu Magdy Gessler Aby przygotować to tradycyjne danie wschodniej kuchni w wersji mięsnej, będziecie potrzebowali: 300 g wołowiny 300 g mięsa wieprzowego z łopatki 100 g kiełbasy 100 g mięsa wędzonego 2 duże marchewki 1 cebulę 3-4 ząbki czosnku Kilka średniej wielkości pieczarek 1 pietruszkę Pół selera 1 por Kilka kiszonych ogórków Szklankę wody z kiszonych ogórków Dwie duże łyżki masła 1 cały mały koncentrat pomidorowy 2 łyżki czarnych oliwek 2 łyżki zielonych oliwek 2 łyżki kaparów Kilka liści laurowych 3 ziela angielskie 1 cytryna Natka koperku Śmietana Pieprz Sól Przygotowanie Mięso włóż do dużego garnka, dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Zalej wszystko zimną wodą tak, by przykryła mięso i zagotuj. Gdy wywar zacznie się gotować, to zmniejsz ogień i gotuj przez około 3 godziny. Mięso powinno odchodzić od kości! Gdy mięso będzie już gotowe, wyjmij je z garnka, oddziel od kości i pokrój w paski. Pokrojone kawałki wrzuć z powrotem do wywaru i gotuj na małym ogniu. W tym czasie posiekaj cebulę oraz czosnek i podsmaż na maśle. Gdy się zeszkli, dodaj koncetrat pomidorowy i...

Przeczytaj