anna przybylska rak
AdobeStock
Gwiazdy

Anna Przybylska zawsze się zdrowo odżywiała. Podstępna choroba zaatakowała nagle

Od śmierci znanej aktorki Anny Przybylskiej, minęło już sześć lat. Do dzisiaj nikt nie może zrozumieć, dlaczego tak aktywna, promienna i kochająca życie kobieta odeszła tak nagle.
Weronika Kępa
listopad 08, 2020

Anna Przybylska zawsze prowadziła zdrowy i aktywny tryb życia. Rzadko można ją było zobaczyć siedzącą lub śpiącą. Przy rozwijającej się karierze, obowiązkach domowych, mężu i trójce małych dzieci nie było mowy o nudzie.

Przybylska zawsze olśniewała urodą i sylwetką. Jej dieta była bogata w ryby, owoce i nowalijki. Lubiła też słodycze, które szybko spalała biegając po domu za dziećmi.

Mimo tak zdrowego stylu życia gwiazda poddawała się regularnym badaniom pod kątem nowotworu, na który w młodym wieku zmarł jej tata. Jej wyniki były dobre, nie dawały powodów do zmartwień. Jednak aktorka czuła się osłabiona, skarżyła się też na silne bóle żołądka i głowy, zaczęła cierpieć na depresję. Nikt wtedy nie spodziewał się, że to pierwsze objawy poważnej choroby.

Gwiazda usłyszała diagnozę „rak trzustki” dopiero w 2013 roku. Przeszła operację i specjalistycznie leczenie. Mimo że zmiana miała charakter złośliwy, nikt nie spodziewał się, że Przybylska umrze zaledwie kilka miesięcy później. Zarówno jej rodzina, jak i fani przeżyli szok. Choroba zaatakowała przecież nagle i z ogromną siłą. Młoda, 35-letnia kobieta, osierociła trójkę dzieci.

Badania wskazują, że aż 10 na 100 pacjentów chorujących na raka trzustki odziedziczyło go po swoich rodzicach. W tej grupie znalazła się również Anna Przybylska. Mimo zdrowego stylu życia nie miała szans uchronić się przed chorobą, która została wykryta zbyt późno.

Źródło: party.pl

Komentarze
cukierki
Pixabay
Zdrowie To się stanie z twoim ciałem, gdy będziesz jadła za dużo KWAŚNYCH cukierków! Skutki mogą być NIEODWRACALNE!
Wiele osób nie potrafi się oprzeć słodyczom, a zwłaszcza czekoladzie i cukierkom. O ile spożywanie czekolady – zwłaszcza tej gorzkiej – może mieć korzystne skutki dla naszego zdrowia, jedzenie cukierków już niekoniecznie. Zwłaszcza tych, które są kwaśne w smaku. Dlaczego?
Anna Borkowska
listopad 06, 2020

Co się stanie, gdy będziesz spożywała za dużo kwaśnych cukierków? Kwaśne cukierki wyglądają z pozoru niewinnie – są okrąglutkie, kolorowe i oprószone odrobiną cukru. Gdy zaczniemy je ssać lub całkowicie je przegryziemy, od razu odczujemy potężną intensywność ich smaku. Podczas gdy jedni są zagorzałymi fanami kwaśnych cukierków i potrafią spożyć nawet 10 takich przysmaków za jednym razem, inni wręcz przeciwnie – nie mogą się przekonać do ich intensywnego smaku. Zastanawiałaś się kiedyś, czy jedzenie kwaśnych cukierków jest dobre dla twojego zdrowia?  Twój język może zacząć się... łuszczyć Jak wynika z artykułu opublikowanego w czasopiśmie „Food Network”, zbyt częste spożywanie kwaśnych cukierków może sprawić, że nasz język zacznie się... łuszczyć. Przekonała się o tym na własnej skórze amerykańska supermodelka Chrissy Teigen, która ujawniła, że niekontrolowane spożycie tego typu cukierków w czasie ciąży sprawiło, że jej język dosłownie zaczął... odpadać! Dlaczego tak się dzieje? Przyczyna jest bardzo prosta. Jak sama nazwa wskazuje, kwaśne cukierki zawierają dużo... kwasu, który może doprowadzić do podrażnienia języka i bólu tego narządu. Czy da się jakoś temu zaradzić? Jeśli jesteś fanką kwaśnych przekąsek i nie możesz się oprzeć kwaśnym żelkom lub cukierkom, pij dużo wody, gdy jesz tego typu słodycze. Płyn pomoże chronić twój język i zęby przed podrażnieniem. Ty też lubisz kwaśne cukierki? Pamiętaj, by delektować się nimi z umiarem.   Źródło: Mashed

Przeczytaj