Magda Gessler, rosół
ONS/Pixabay, RiteE
Gwiazdy

60 złotych za rosół to przesada? Powalające ceny w restauracji Magdy Gessler

Na widok cen w restauracji Gessler można dostać nerwowej czkawki. Co myślicie o tak skonstruowanej karcie dań?

Restauratorka z wieloletnim doświadczeniem, która została ostatnio babcią, zdecydowała się otworzyć kolejny lokal z jedzeniem. Tym razem koszt zwykłego rosołu zwyczajnie powala. Wybieracie się może?

Magda Gessler odpowiada na pytania

Internetowa burza w sprawie restauracji Gessler

Magda Gessler potrafi podnieść temperaturę w przestrzeni publicznej. Jeśli nie wdaje się w polemikę z Edytą Górniak, to rewolucjonizuje polskie knajpy lub szokuje świat kolejnymi, biznesowymi przedsięwzięciami. Znana z dobrego smaku pierwsza dama rodzimej kuchni, tym razem zaskoczyła nie tylko fanów.

Nowa restauracja Gessler nosi nazwę Słodki Słony Familia. Obiekt mieści się w kompleksie Royal Wilanów przy ulicy Klimczaka w Warszawie. Oficjalne otwarcie bistro nie zapowiadało jednak wysokich cen, jakie można zobaczyć w karcie.

Niektórzy prześmiewczo tłumaczą w ten sposób  nazwę lokalu. Wedle internetowych komentatorów, drugi człon nazwy knajpy to nawiązanie do szalenie wysokich cen. W prowadzenie kolejnego miejsca do jedzenia na mapie Warszawy zaangażował się syn restauratorki, Tadeusz. 

Rodzinne receptury knajpy Gessler

Nazwę lokalu tłumaczy również sama zainteresowana, jednak w zupełnie inny sposób. Poczytne portale internetowe donoszą, że nazwa Słodko Słony wynika z korzystania wyłącznie z rodzinnych receptur oraz wykonywania dań z najlepszej jakości składników. 

Dodatek "Familia" w nazwie oznacza połączenie dwóch sił rodziny Gessler i Müller. Gwiazda "Kuchennych Rewolucji" rozpętała prawdziwą burzę. Nawet zwolennicy gwiazdy nie mają wątpliwości, że tym razem Gessler mocno przesadziła z cenami. 

W internecie pojawiła się lawina komentarzy, w których ludzie pytają wprost o powód ustalenia takiego, a nie innego cennika. Nie tylko tym bardziej wrażliwym nie podoba się taki stan rzeczy. Czy sympatia, jaką cieszy się medialnie Magda Gessler, może nie przetrwać tej próby?

Zobacz także
"Ceny są KOSMICZNE". Lara Gessler niezadowolona z wakacji nad polskim morzem

„Ceny są KOSMICZNE”. Lara Gessler niezadowolona z wakacji nad polskim morzem

Magda Gessler aż tak schudła? I co z jej włosami? "Stop! Co ja zrobiłam?"

67-letnia Magda Gessler opublikowała nową fotkę. Fani pieją z zachwytu: „Jak Britney Spears”

16 zł za drożdżówkę u Gessler

Niektórych zastanawia, co znajduje się w drożdżówce, skoro jej cena sięga grubo ponad 10 zł. Mimo, że nazwisko zobowiązuje, wysokość opłat za jedzenie zdaje się rażąco odbiegać od  realiów w jakich poruszają się polscy konsumenci. Za rosół czy pomidorówkę będziecie musieli zapłacić 60 zł!

Fakt rekompensuje jedynie informacja, że jest to cena za litr zupy. To jednak nie najdroższe miejsce sygnowane nazwiskiem Gessler. W lokalu przy ulicy Mokotowskiej w Warszawie za rosół czy pomidorówkę płaci się 75 zł. Serwuje się tam także zupę krem z dyni, która kosztuje 69 zł.

Syn gwiazdy uspokaja wszystkich zatroskanych. W lokalu będzie można zjeść smacznie i do syta. Słodki Słony Familia to klasyczne, stylizowane wnętrze. To także, a może przede wszystkim, miejsce, w którym kultywuje się rodzinną tradycję. Dania z karty można oczywiście wziąć do domu na wynos.

Zainteresowani?

Magda Gessler restauracje
ons
Gwiazdy
Ile restauracji tak naprawdę prowadzi Magda Gessler? My już wiemy!
Magda Gessler od lat określana jest jako „właścicielka kilkunastu restauracji w Polsce”. Okazuje się jednak, że większości z nich udziela tylko swojego nazwiska i pomysłów na dania. Miejsc, które stworzyła całkowicie sama nie jest więc tak wiele.

Magda Gessler od lat pomaga Polakom ratować ich gastronomiczne biznesy. W „Kuchennych Rewolucjach” kobieta określana jest jako „właścicielka kilkunastu restauracji i niekwestionowany autorytet kulinarny”. I o ile do tej drugiej części nikt nie ma zarzutów, o tyle pierwsza fraza budzi ogromne zainteresowanie wśród miłośników jedzenia i fanów gwiazdy. Gessler pozwala używać swojego nazwiska Magda Gessler już kilkanaście lat temu wytłumaczyła, dlaczego tak wiele miejsc promuje się jej nazwiskiem, mimo że nie są jej własnością. Okazuje się, że restauratorka ściśle współpracuje z kilkunastoma punktami gastronomicznymi w kraju i udziela na to zgody. Oczywiście nie za darmo. Daję tym miejscom nie tylko moje nazwisko, ale przede wszystkim całą siebie – moje najlepsze pomysły, jakość, która z mojego nazwiska wynika. Sama wszystkiego pilnuję, doglądam, unowocześniam smaki, poprawiam. W ten sposób Gessler przez lata wspierała między innymi Willę Uciechę, Hestię, Bażanciarnię, Gar czy Belugę. Jednak bezpośrednio spod jej skrzydeł wyszło o wiele mniej restauracji. Jedną z nich i jednocześnie pierwszą, którą stworzyła jest zlokalizowana w Warszawie „U Fukiera”. To moja i tylko moja restauracja, okręt flagowy, początek mojego życia w Polsce po powrocie z Hiszpanii. Tutaj gotuję i bywam - można mnie tu spotkać prawie codziennie. Tu wreszcie sama chętnie wybieram dania dla moich gości.  Kulinarne perełki na mapie Polski Na tym jednak nie koniec. Będąc w stolicy można również zajrzeć do nowo otwartego lokalu „Słodki Słony Familia”, który Gessler otworzyła razem ze swoim synem, Tadeuszem Mullerem. W menu cukierni znalazły się między innymi maślane bułeczki, kruche ciasteczka, ciastka, drożdżówki, eklerki, mazurki, a nawet...

promocja na pączki u magdy gessler
ONS.pl
Gwiazdy
Magda Gessler zaskoczyła wszystkich. Będzie sprzedawać pączki za 1 zł. Trzeba jednak spełnić pewien warunek
Restauratorka zazwyczaj bardzo ceni swoje produkty. Na tłusty czwartek przygotowała jednak niezwykłą ofertę! Wiemy jak zdobyć pączki za 1zł.

Magda Gessler zazwyczaj słynie z wysokich cen sprzedawanych przez siebie wyrobów. Gwiazda i restauratorka zawsze powtarza, że najważniejsza jest dla niej jakość produktów. Z okazji tłustego czwartku, restauratorka postawiła jednak na ilość! Zamierza bowiem sprzedawać pączki za złotówkę! Wiemy jakie warunki trzeba spełnić, by takiego kupić. Ceny pączków u Magdy Gessler Magda Gessler to nie tylko celebrytka i gwiazda programów kulinarnych, ale też ceniona i znana restauratorka. Jej lokale słyną z dopracowanych receptur, ale też z wysokich cen! Niedawno informowaliśmy was, że pączki u Magdy Gessler kosztują naprawdę sporo ! W jej cukierni „Słodki Słony” kupicie je za 10 zł.  Niezwykła promocja Magda Gessler postanowiła w tym roku z okazji tłustego czwartku, zaserwować swoim klientom naprawdę niezwykłą niespodziankę. Zdecydowała, że pączka będzie można zjeść u niej za złotówkę. Czy to akt dobrej woli, czy chwyt marketingowy? Pączki od Gessler za złotówkę Wygląda na to, że to po prostu miły gest restauratorki w stronę jednej szczególnej grupy społecznej. Nie każdy będzie mógł bowiem skorzystać z niecodziennej promocji. Restauratorka oferuje pączki za złotówkę tylko seniorom. Magda Gessler pokazała dobre serce i chce niemal podarować najstarszym członkom społeczeństwa, pączka najwyższej jakości. Każdy senior będzie mógł zjeść pączka z jej restauracji, płacąc za niego tylko złotówkę! Pączki za złotówkę „U Fukiera” Magda Gessler poinformowała za pomocą Instagrama „U Fukiera”, że każdy senior zje tam pączka za złotówkę. Nie zostało sprecyzowane, jakie jest kryterium wieku dla „seniorów”.          ...

Rosół u Magdy Gessler kosztuje 60 zł. Gwiazda twierdzi, że warto. Robi go na złocie?
ONS.pl
Newsy
Rosół u Magdy Gessler kosztuje 50-75 zł. Gwiazda twierdzi, że warto. Robi go na złocie?
Podobno są powody takiej ceny. Sprawdźcie, jak uzasadnia ją Magda Gessler.

Wszyscy na pewno wiecie jak ugotować rosół. Wystarczy do tego włoszczyzna, dobre mięso, przyprawy i sól. Cały gar rosołu da się przygotować pewnie za mniej niż 10 zł. Magda Gessler wyceniła swój rosół w restauracji Słodki Słony Familia  na 50 zł i zaciekle broni tej ceny. Twierdzi, że jest wart każdej złotówki. Jeszcze drożej jest w innej jej restauracji - tam zupa pomidorowa i rosół kosztują nawet 75 zł! Drogi rosół u Magdy Gessler Kilka miesięcy temu informowaliśmy, że słoik z rosołem kosztuje u Magdy Gessler od 50 do 60 zł . Restauratorka uważa, że jest on wyjątkowy i zdecydowanie wart swojej ceny. Restauratorka zdradziła nawet, co dokładnie dodaje do swojego rosołu . W rozmowie z jedną z gazet skrytykowała robienie rosołu na kurczaku. Twierdzi ona, że najlepszy rosół to taki, który go nie zawiera. U innych w rosołach jest kostka rosołowa, skrzydełko, włoszczyzna. – rozpoczyna Magda Gessler. Zrozumiałe, że Magda Gessler krytykuje używanie kostki rosołowej, ale co jest złego w rosole gotowanym na kurczaku? Jaki jest idealny rosół według Magdy Gessler? Rosół według Magdy Gessler Magda Gessler zdradziła niemal cały przepis na swój drogocenny rosół. Ja daję: pół kapusty, osiem marchewek, siedem pietruszek, dwa duże selery, 10 opalonych cebul, cztery pory, ogony wołowe, kaczkę. Ale na pewno nie kurczaki. – ciągnie gwiazda telewizji podając niemal gotowy przepis na rosół. Ilość użytych przez Magdę Gessler warzyw robi wrażenie. Na pewno przygotowuje ona jednak ogromne porcje rosołu. Wszystkie te składniki nie kosztują razem 50 zł, a tyle życzy sobie Gessler za litr wywaru! Jak uzasadnia swoje działania Magda Gessler? Znana restauratorka nie widzi...

Magda Gessler
ONS
Newsy
Magda Gessler rozwiązała współpracę z góralską restauracją. „Odlajkowuję...”
Przez branżę gastronomiczną w czasie pandemii przeszło istne tsunami. Wie coś o tym także i Magda Gessler.

Słynna restauratorka, gwiazda „Kuchennych rewolucji", w trakcie pandemii koronawirusa przeżywa trudne chwile. Kryzys dotknął całą branże pubów, knajp i jadłodajni. Problemy nie ominęły także i wielkich graczy na rynku, takich jak właśnie Magda Gessler. Posiadaczka bujnych loków sama posiada kilka restauracji, m.in. swój słynny „okręt flagowy”, czyli restaurację „U Fukiera”. Oprócz tego, restauratorka firmuje swoim nazwiskiem i wspiera wiele miejsc rozsianym po całym kraju. Współpraca z różnymi lokalami gastronomicznymi w Polsce, przebiegała w przypadku pani Magdy w formie franczyzy. Krótko mówiąc, właściciele knajp w zamian za pomoc Gessler i po prostu za użyczenie jej marki do promocji lokalu, płacili ustalone stawki. Problemy z wypłacalnością Kłopot z transzami za reklamę zaczął się wraz z tzw. lockdownem, ogłoszonym na wiosnę przez premiera Mateusza Morawieckiego i ówczesnego ministra zdrowia Łukasza Szumowskiego. Restauracje zamknięto, ale Gessler wciąż kazała sobie płacić pełne stawki za ustaloną jeszcze przed okresem pandemii franczyzę. Sytuacja powtórzyła się w czasie drugiej fali COVID-19. Zbiegło to się w czasie z buntem części polskich restauratorów, którzy postanowili otworzyć swoje lokale wbrew zaleceniom rządu. Jednym z takich miejsc była restauracja „Schronisko Smaków” w Bukowinie Tatrzańskiej. Właściciele knajpy otworzyli swoje miejsce rzekomo po konsultacji z prawnikami Gessler. Tymczasem gwiazda TVN-u wystosowała oświadczenie, w którym wyraziła swój sprzeciw wobec nielegalnego otwierania restauracji. Oprócz tego, odcięła się od decyzji właścicieli góralskiej knajpy. W ten sposób między franczyzobiorcami z Bukowiny, a Gessler powstała...