Mam sprawdzony sposób na przerośnięte cukinie. Do słoików nie trzeba lać nawet łyżki octu
Udka z kurczaka pieczone na kapuście kiszonej to popisowe danie teściowej. Zawsze robi 1 rzecz z mięsem
Szatkuję kapustę, kroję paprykę i wkładam do słoików. Zimą mam najlepszą surówkę
Wilgotne, puszyste i nie za słodkie. Kilo dojrzałych gruszek wystarczy, by zrobić to wspaniałe ciasto
Panierowany kurczak to przeszłość. Pokrójcie mięso i zróbcie je właśnie tak. Będzie i soczyste, i chrupiące
Weźcie płatki owsiane i zróbcie z nich „masło”. Szybko zrezygnujecie z tradycyjnego
Nie da się lepiej doprawić farszu na pierogi ruskie. Zamiast pieprzu postawcie na inne dodatki
Wzięłam dużą cukinię i zrobiłam z niej tatar do słoika. Na kanapki rewelacja
Gdy mięso się podsmaży, wlejcie to na patelnię. Będzie mięciutkie bez długiego gotowania
Ewa Wachowicz wymieszała śliwki z 1 składnikiem. Zwykły dżem może się schować
„Przezroczyste i ohydne". Magda Gessler wytknęła Polakom błąd przy robieniu pierogów
Naturalny ukorzeniacz do roślin macie w kuchennej szafce. 1 łyżka załatwi sprawę
Nie na maśle, nie na budyniu. Ten 10-minutowy krem do tortów można jeść łyżeczką
Zalewam pokrojone jabłka budyniowym ciastem i tyle. Najprostszą szarlotkę świata robię w 10 min
Błyskawiczny sernik bez sera od Kasi Bosackiej. Użyła znacznie lżejszego składnika
Naleśniki budyniowe nie mają sobie równych. Wyjdą lepsze niż zwykłe nawet bez jajek
Robię placki ziemniaczane bez mąki i jajek. Chrupiące, złote i nie rozpadają się na patelni
Ukiście tak buraki, a dostaniecie 2 w 1. Zrobicie z nich i barszcz, i sałatkę
Purpurowa surówka biskupa to mój hit na przyjęcia. 1 składnik dodaje jej supersmaku
Nie smażcie już więcej placków z cukinii. To warzywo najlepiej smakuje w tej błyskawicznej wersji
Nie śliwki, nie jabłka, tylko te owoce zalewam ciastem. Wychodzi wilgotne i słodkie w punkt
Ani marchewka, ani dynia. Nikt nie wierzył, że z innego warzywa zrobiłam tak mięciutkie ciasto
Zanim włożę paprykę do słoików, najpierw rozgrzewam piekarnik. Wychodzi 10x lepiej niż zwykła
Nie panieruję już schabowych w jajku. Używam innego produktu i są soczyste tak jak chciałam
Pod żadnym pozorem nie doprawiajcie tym grzybów. Będą już tylko do wyrzucenia
Robię 1 rzecz z owocami aronii, żeby nie były cierpkie. Sprawdzona metoda prababci na przetwory
Prażuchy Tomka Strzelczyka z 2 składników. Nie wylewajcie odruchowo wody po ziemniakach. Przyda się
Mieszam serki homogenizowane i twaróg. Tak robię najlepszy sernik na zimno
Wystarczą 2 liście laurowe w lodówce, by pozbyć się problemu. Jeszcze nam podziękujecie
Do słoików z tartymi buraczkami zetrzyjcie jeszcze 1 składnik. Podkreślicie wspaniały słodki smak